Skip to main content
Zoeken

Cursus beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie

De eerstvolgende cursusdata zijn:

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend.

“Alleen door de inzet van een juiste brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie, goed beheer en regelmatige controle is de veiligheid van iedereen te waarborgen.”

Als eigenaar van een gebouw ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van werknemers en bezoekers. Alleen door de inzet van de juiste brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie goed beheer en regelmatige controle is de veiligheid van iedereen te waarborgen. Maximale beschikbaarheid van een BMI en OAI is een vereiste. Cruciaal is het correctief, preventief en periodiek onderhoud en beheer.

De cursus beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie is bedoeld voor personen die verantwoordelijk zijn voor de brandveiligheid in een gebouw en  als eerste aanspreekpunt voor de brandweer fungeren. Na het volgen van de cursus ben je in staat om de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie optimaal te bedienen, te beheren, te controleren en preventief te onderhouden. Zo wordt het systeem optimaal gebruikt en blijft het in goede conditie.

Er zijn geen toelatingseisen. Het is echter wel wenselijk dat je vertrouwd bent met de techniek. Tijdens de cursus wordt er les gegeven in regelgeving, techniek, componenten en bediening. Wij leiden op volgens de richtlijnen van het Nederlandse Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV). De cursus beheerder brandmeld- en ontruimingsinstallatie wordt afgerond met het landelijk erkend NIBHV-diploma.

Schrijf je direct in

Cursusprogramma

De cursus bestaat uit 2 dagen/drie dagdelen. De eerste cursusdag duurt van 09:00-17:00. Wij nemen met de cursisten de lesstof door en bespreken het huiswerk. Uiteraard verzorgen wij deze dag ook de lunch. Op de tweede cursusdag vindt het officiële NIBHV-examen examen plaats. Deze dag duurt van 09:00-13:00. Deze dag wordt er geen lunch verzorgd.

Wij verzoeken je vriendelijk om op beide cursusdagen om 08:45 aanwezig te zijn, zodat we om 09:00 met het programma kunnen beginnen.

Let op! Voor het examen is het nodig dat je je kan identificeren. Neem die dag een geldig ID-bewijs mee.

Voordelen

  • Uitgebreide instructie op locatie van toegepaste apparatuur
  • Instructeurs zijn ervaren brandbeveiligingsdeskundigen
  • Cursus volgens NEN 2654-1&2 en NIBHV
  • Cursus wordt afgerond met het landelijk erkend NIBHV-diploma
  • Mogelijkheid tot in-company-cursussen (vanaf minimaal 4 personen)
  • Inclusief lesboek

Kosten

€ 722,50 per deelnemer
inclusief lesboek, examen en lunch op de eerste cursusdag

exclusief BTW

Indien je met meer personen van één bedrijf wilt inschrijven, geldt een staffelkorting.


Duur van de cursus:

Anderhalve dag, inclusief uitgebreide instructie op locatie van toegepaste apparatuur.

In-company-cursussen zijn mogelijk vanaf minimaal 4 deelnemers.

Schrijf je direct in

Meer weten?

 

Wilt u meer weten over ons aanbod met cursusprogramma’s op het gebied van brandveiligheid? Neem dan contact met één van onze specialisten.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail
Close Menu