Home » Safety » Predictive Monitoring en Predictive Maintenance

Predictive Monitoring & Maintenance.

Proactief te werk gaan is voordeliger

Preventief onderhoud verandert in onze digitale wereld naar Predictive Maintenance. Bij preventief onderhoud worden onderdelen vervangen op basis van het vermoeden dat deze binnen afzienbare tijd aan vervanging toe zouden zijn. Bij Predictive Maintenance is het vermoeden vervangen door “meten is weten”.

Meetresultaten besturen de uitvoering van het onderhoud

De intelligente brandmeldsystemen van Hacousto Protec meten voortdurend de conditie van de intelligente brandmelders die er op aangesloten zijn. Op basis van deze conditiemeting wordt de alarmdrempel van iedere individuele melder aangepast zodat de gevoeligheid gelijk blijft. De conditie van iedere individuele melder kan tevens gebruikt worden voor het bepalen van de nog resterende levensduur van de melder. Door voor de aanvang van het onderhoud ter plaatse naar de conditie van de melders te kijken kan Protec het onderhoud aan uw brandmeldsysteem beter voorbereiden en de eventueel benodigde brandmelders met de onderhoudsmonteur meegegeven. De conditie van de brandmelders is tevens een goede graadmeter voor het aantal brandmelders dat daadwerkelijk moet worden getest.

Onze kennis inzetten in uw voordeel

Op basis van data van uw brandmeldsysteem vervangen wij tijdig, tijdens geplande bezoeken, alleen die onderdelen die vervangen moeten worden voor een storingsvrije werking tot aan het volgende geplande bezoek. Uw voordeel van deze aanpak is dat de vervanging meegenomen wordt met reguliere bezoeken voor onderhoud. Hiermee bespaart u op kosten voor ongeplande storingsbezoeken en bewijst u het milieu een dienst omdat we minder km’s maken voor de instandhouding van uw brandveiligheid. De kosten dalen en de systeembeschikbaarheid (betrouwbaarheid) neemt toe.

Meer weten?

Neem contact op met onze specialist.

Wilt u meer weten over Predictive Monitoring en Predictive Maintenance? Neem dan contact met ons op.

Enrico Zonneveld

Sales Manager Brandbeveiliging

+31 (0)6 13 00 13 76STUUR EEN E-MAIL