Skip to main content
Zoeken

Predictive monitoring

 

Proactief te werk gaan is voordeliger
Preventief onderhoud verandert in onze digitale wereld naar predictive maintenance. Bij preventief onderhoud worden onderdelen vervangen op basis van het vermoeden dat deze binnen afzienbare tijd aan vervanging toe zouden zijn. Bij predictive maintenance is het vermoeden vervangen door “meten is weten”.

 

Meetresultaten besturen de uitvoering van het onderhoud
De intelligente brandmeldsystemen van Hacousto Protec meten voortdurend de conditie van de intelligente brandmelders die er op aangesloten zijn. Op basis van deze conditiemeting wordt de alarmdrempel van iedere individuele melder aangepast zodat de gevoeligheid gelijk blijft. De conditie van iedere individuele melder kan tevens gebruikt worden voor het bepalen van de nog resterende levensduur van de melder. Door voor de aanvang van het onderhoud ter plaatse naar de conditie van de melders te kijken kan Hacousto Protec het onderhoud aan uw brandmeldsysteem beter voorbereiden en de eventueel benodigde brandmelders met de onderhoudsmonteur meegegeven. De conditie van de brandmelders is tevens een goede graadmeter voor het aantal brandmelders dat daadwerkelijk moet worden getest.

 

Onze kennis inzetten in uw voordeel
Op basis van data van uw brandmeldsysteem vervangen wij tijdig, tijdens geplande bezoeken, alleen die onderdelen die vervangen moeten worden voor een storingsvrije werking tot aan het volgende geplande bezoek. Uw voordeel van deze aanpak is dat de vervanging meegenomen wordt met reguliere bezoeken voor onderhoud. Hiermee bespaart u op kosten voor ongeplande storingsbezoeken en bewijst u het milieu een dienst omdat we minder km’s maken voor de instandhouding van uw brandveiligheid. De kosten dalen en de systeembeschikbaarheid (betrouwbaarheid) neemt toe.

Meer weten?

 

Wilt u meer weten over predictive monitoring? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail
Close Menu