Home » Interview: Diane Kien, Manager Operations bij Hacousto Communicatiesystemen.

Interview:

Diane Kien, manager operations bij Hacousto Communicatiesystemen.

Mijn drive: super snel & efficiënt schakelen binnen de keten van onze projectorganisatie. 

Diane Kien is onze manager operations binnen Hacousto Communicatiesystemen. Onder haar verantwoording vallen onder andere de afdelingen assemblage en het project management office (PMO). De uitdaging voor haar en het team is het creëren van kwaliteit en waarde voor de klant door een zo efficiënt mogelijke procesinrichting.

Vanwege de dynamiek die Diane en haar team creëren en de vergaande integratie binnen Communicatiesystemen, speelt operations een cruciale rol in de organisatie. Om een goed beeld te krijgen van Diane en haar team zijn we in gesprek gegaan over haar visie, rol en aanpak.

Als manager operations heb je een flink takenpakket. Hoe manage je dat?
“Door aan de ene kant nauw betrokken te zijn bij de business en de behoeftes van de klant, en hele korte lijnen binnen het team. Aan de andere kant door het tactisch inrichten en bewaken van onze processen en door middenin de projectorganisatie te staan. Alleen zo kun je de juiste prioriteiten stellen. Het team is samen met de projectleiders en accountmanagers de spil van de projecten. Gezamenlijk bouwen wij aan de doelstellingen en de toekomst, dat is gaaf!”

Het assemblageteam neemt een bijzondere positie in binnen de unit Communicatiesystemen. Waar zit de meerwaarde van de afdeling?
“Het assemblageteam ontwikkelt, ontwerpt en assembleert (audio)systemen welke voldoen aan vaak zeer specifieke klanteisen. Om dat efficiënt te kunnen doen, zijn wij ‘lean’ georganiseerd in een driehoek van: PMO, de projectleiders en de assemblageafdeling. Bij elk nieuw project wordt er een scan uitgevoerd: Wat is de vraag van de klant? Wat zijn de uitdagingen voor engineering? En welke assemblagewerkzaamheden worden verwacht? Door het directe contact is er overzicht en controle over alles wat er loopt en zijn er korte lijnen vanaf de vloer naar de projectleiding. Afstemming met klanten hebben zij met name op inhoud, verwachtingen en hoofdlijnen. Alle operationele taken die daaruit voortkomen, worden vanuit het PMO en het assemblagekantoor georganiseerd.”

“Daarbij staat er een betrokken en gedreven team. We zijn soms net een kleine familie. We gaan voor elkaar, door dik en dun. Dat motiveert ook mij weer om elke dag een stap extra te zetten.”

Hoe waarborg je de kwaliteit binnen het proces?
“Bij iedere stap is een controlecheck geïntegreerd. Bij grote projecten vindt eerst een overleg plaats met de accountmanagers en projectleiding om de beste oplossing voor de klant te kiezen. Samen met de projectleiders lopen we het project in zijn geheel door. Ook onze (CAD)-engineers overleggen direct met de projectleider. Onze service engineers, die de systemen inbedrijfstellen, testen altijd zelf de systemen voor levering. Daarnaast worden de testprotocollen afgestemd met de klant en uiteraard worden de afnametesten samen met de klanten uitgevoerd. Zo wordt bij iedere stap de kwaliteit van onze systemen bewaakt en geborgd voor onze klanten. Als team zijn we trots op die kwaliteit en houden we elkaar scherp. Dat is zeker niet altijd eenvoudig, maar daardoor staan de piketpalen van de operatie stevig in hun fundatie. We merken dat we steeds sneller kunnen schakelen en dat er ruimte is voor continu verbeteren. Tegelijkertijd kan het best zijn dat de toekomst samen met Bosch ons hierin nog meer zal uitdagen. Ik ben er van overtuigd dat we ook daar met het team een positieve weg in zullen vinden.”

Een persoonlijke vraag: “All the good things in life work together.” Hoe werkt dit voor jou?
#groteglimlach “Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin; mijn ouders hadden een muziekwinkel. Leven in dynamiek en ‘klant is koning’, dat is met de paplepel ingegoten. Zelf speel ik graag gitaar, schrijf en zing ik liedjes. Als puber was ik een hippie met de gitaar op het schoolplein Beatles-liedjes aan het spelen. Die hippie heb ik achter mij gelaten, maar de voorliefde voor muziek is gebleven. Dat maakt het daarom extra bijzonder dat ik terecht ben gekomen bij het team van Communicatiesystemen, waar we met zijn allen werken met passie voor geluid en audio. Toch mooi hoe dat soort dingen op één of andere manier hun weg vinden.”  

Meer weten?

Wil je meer weten over onze communicatiesystemen?
Neem dan contact op met Diane.

Diane Kien

+31 (0)6 30 85 92 02STUUR EEN E-MAIL

Leave a Reply