Home » Op weg naar een smart ziekenhuisbed met het verpleegkundig oproepsysteem

Op weg naar een smart ziekenhuisbed met het verpleegkundig oproepsysteem.

Hacousto Protec is een gerenommeerde leverancier van brandveiligheid- en beveiligingsoplossingen aan zorginstellingen in Nederland. Bij elke opdracht staat het creëren van een veilige, comfortabele en patiëntvriendelijke omgeving centraal. Of het nu gaat om brandveiligheid, video-observatie of toegangscontrole, Hacousto Protec installeert en levert alles conform de betreffende wet- en regelgeving op. Met de recente lancering van het verpleegkundig omroepsysteem biedt Hacousto nu een totaaloplossing binnen de zorg.

Efficiëntie
Patiënten van zorginstellingen dienen te allen tijde snel en efficiënt de dienstdoende verpleegkundigen om hulp te kunnen vragen. Waar vroeger de meldingen binnenkwamen op een centraal lampentableau of door piepjes kenbaar werden gemaakt, is met de intrede van de smartphone het gebruikersgemak voor de medewerkers van ziekenhuizen aanzienlijk toegenomen. Met de komst van de smartphone is het mogelijk om iedereen altijd en overal in de zorgfaciliteit te bereiken. Dit is voor de patiënten en medewerkers van een zorginstelling een enorme winst.

Het Hacousto Protec verpleegkundig oproepsysteem (VOS) biedt een flexibele oplossing voor het oproepen van de verpleging. Wanneer een patiënt hulp nodig heeft, kan hij/zij op de oproepknop van het VOS drukken, waarna de verpleegkundige direct op de smartphone wordt geïnformeerd en de vervolgacties in gang kan zetten. Het systeem regelt dat de juiste verpleegkundige tijdig bij de juiste patiënt komt.

Implementatie
Bij de introductie van een verpleegkundig oproepsysteem moet alarmmoeheid worden voorkomen. De experts van Hacousto Protec adviseren u rondom de optimalisatie van berichten, zodat de meest urgente en belangrijke meldingen op de handset worden ontvangen. Het systeem moet tenslotte de werkzaamheden van de verpleging vergemakkelijken en de zorg verbeteren. Hacousto Protec regelt de smartphones zo in dat de batterijen het heel de dienst volhouden.

Flexibiliteit
Door de integratie van het verpleegkundig oproepsysteem met andere ziekenhuissystemen (bv. patiëntinformatiesysteem) kan direct bij de oproep meer informatie worden meegeven. Naast vast personeel werken er in de zorg diverse groepen inhuurkrachten. Voor laatstgenoemde is het prettig wanneer de naam van de patiënt en eventueel aanvullende informatie direct gedeeld wordt. Zo beschikt deze over de benodigde gegevens en kan hij/zij sneller en beter invulling geven aan de zorg van de patiënt.

De ontwikkelingen binnen de zorg zijn stormachtig en de hardware met functionaliteiten verandert regelmatig binnen ziekenhuizen. Het VOS voorziet in deze veranderingen, is compatibel met alle soorten bekabeling en is gemakkelijk uit te breiden, ook naar de toekomst toe. Het verpleegkundig oproepsysteem is eenvoudig te koppelen met bv. dwaaldetectie, akoestische bewaking, uit bed signalering, speciale oproep units en diverse medische apparatuur. Met het Hacousto Protec verpleegkundig oproepsysteem ben je als zorginstelling klaar voor een verbonden en slimme toekomst.

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Of het nu gaat om een industriële werkomgeving, theater, koelruimte, luchthaven of een zeer stoffige ruimte, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

Jeroen Ligterink

Manager PSI & Security Projects

+31 (0)88 142 85 00STUUR EEN E-MAILALLE INSIGHTS & EVENTS

Leave a Reply