Webinar.

Doeltreffende & SMART video-oplossingen
in het Openbaar Vervoer
.

Donderdag 27/05/2021 | MS Teams | 10:00 t/m 11:30

MELD MIJ AAN

Cameratoezicht en sociale veiligheid

In het Openbaar Vervoer willen we reizigers niet alleen snel, maar ook comfortabel en veilig op de plaats van bestemming brengen. Daarom hebben we in Nederland tussen de 10.000 tot 15.000 camera’s operationeel in voer- en vaartuigen, op de stations en haltes, stationsgebouwen en terreinen. Dit aantal zal naar verwachting verder toenemen.

Toekomstbestendig, veilig en efficiënt vervoer
Daarnaast zien we dat door de huidige coronapandemie reizen er minder mensen met het OV en zijn de dienstregelingen aanpast. Vervoerders consulteren de markt over de inrichting van processen naar het nieuwe normaal, dat toekomstbestendig, veilig en efficiënt vervoer moet bieden. Verandering van processen heeft ook gevolgen voor de inzet van camera’s.

De cameraoperator
De vraag is hoe deze grote hoeveelheid camerabeelden kan worden ingezet om de cameraoperator maximaal te ondersteunen. Het risico bestaat dat de operator wordt overladen met beelden en de taken niet goed kan uitvoeren, waardoor een goede opvolging uitblijft.

SMART video-oplossingen
Nieuwe videotechnieken worden steeds toegankelijker. We kunnen bijvoorbeeld video-oplossingen niet alleen inzetten voor veiligheidsdoeleinden, maar ook voor het verzamelen van specifieke en meetbare data, waarmee we werkprocessen kunnen automatiseren en wijzigingen gericht, snel en efficiënt kunnen doorvoeren. Bijvoorbeeld, door het registreren en analyseren van incidenten op beeld, kunnen we gericht maatregelen treffen en direct de hulpdiensten oproepen.

Integratie mens en technologie
Innovatieve videotechnologieën, de transformatie naar sensoren in het veld en een goede afstemming tussen de operator, techniek en werkprocessen kunnen zorgen voor een efficiënte inzet van cameratoezicht. Door gebruik te maken van doeltreffende, SMART video-oplossingen afgestemd op de taken en doelen van de operator kunnen we het OV en de vervoersorganisaties nog veiliger maken. Met deze doelstelling hebben Hacousto Protec en Intergo Human Factors hun krachten gebundeld.

KEY TAKEAWAYS.
Door het volgen van deze webinar…

 • Heb je kennis van proactief en reactief cameratoezicht in het OV. En ben je van beide toezichtvormen op de hoogte van de voor- en nadelen.
 • Is je actuele kennis van (technologische) innovaties in cameratoezicht up-to-date. Zowel van proactieve als reactieve cameratoezicht.
 • Weet je hoe snel groeiende technologische innovaties in cameratoezicht meetbare prestaties geven.
 • Weet je dat het doel van effectief en efficiënt cameratoezicht bereikt kan worden door integratie van innovatieve technologieën en werkprocessen.
 • Hoe het samenwerkingsproces tussen technologie en mens verloopt.
 • Hoe je tijdens een marktverkenning, -consultatie of een uitvraag aandacht kan besteden aan het hogere doel van cameratoezicht en de integratie van technologieën en werkprocessen.
 • Hoe je effectief en efficiënt cameratoezichtsysteem kan installeren en deze verder gaat dan alleen de gegeven technologie.

Schrijf u nu in via onderstaand formulier!

  Maak kennis met onze sprekers.

  Guido van Breen
  Accountmanager Videotechniek
  LinkedIn
  Jouke Rypkema
  Human Factors Consultant
  LinkedIn
  Melcher Zeilstra
  Partner
  LinkedIn