Webinar.

Doeltreffende & SMART video-oplossingen
in het Openbaar Vervoer
.

Donderdag 10/06/2021 | Microsoft Teams | 10:00 t/m 11:30

MELD MIJ AAN

Cameratoezicht en sociale veiligheid

In het openbaar vervoer willen we reizigers niet alleen snel, maar ook comfortabel en veilig op de plaats van bestemming brengen. Daarom hebben we in Nederland tussen de 10.000 tot 15.000 camera’s operationeel in voer- en vaartuigen, stations en haltes, stationsgebouwen en terreinen. Dit aantal zal naar verwachting verder toenemen.

Toekomstbestendig, veilig en efficiënt vervoer
Vanwege de coronapandemie wordt er minder gereisd met het OV en zijn de dienstregelingen aangepast. Vervoerders consulteren de markt over de inrichting van processen in lijn met het nieuwe normaal, zodat toekomstbestendig, veilig en efficiënt vervoer geboden kan worden. Verandering van processen heeft ook gevolgen voor de inzet van camera’s en de bruikbaarheid van camerabeelden.

De cameraoperator
De vraag is hoe deze grote hoeveelheid camerabeelden kan worden ingezet om de cameraoperator maximaal te ondersteunen. Het risico bestaat dat de operator wordt overladen met beelden en de taken niet goed kan uitvoeren, waardoor een goede opvolging uitblijft.

SMART video-oplossingen
Nieuwe videotechnieken worden steeds toegankelijker. We kunnen bijvoorbeeld video-oplossingen niet alleen inzetten voor veiligheidsdoeleinden, maar ook voor het verzamelen van specifieke data. Werkprocessen kunnen worden geautomatiseerd en wijzigingen kunnen snel, gericht en efficiënt worden doorgevoerd. Bijvoorbeeld, door het registreren en analyseren van incidenten op beeld, kunnen we maatregelen treffen en direct de hulpdiensten oproepen.

Integratie mens en technologie
Innovatieve videotechnologieën, de transformatie naar sensoren in het veld en een goede afstemming tussen de operator, techniek en werkprocessen kunnen zorgen voor een efficiënte inzet van cameratoezicht. Door gebruik te maken van doeltreffende, SMART video-oplossingen afgestemd op de taken en doelen van de operator kunnen we het OV en de vervoersorganisaties nog veiliger maken. Met deze doelstelling organiseren de experts van Hacousto Protec en Intergo Human Factors op 10 juni een webinar waar we aan de hand van praktische voorbeelden dit thema bespreken.

Key takeaways.
Door het volgen van deze webinar…

 • Heeft u kennis van proactief en reactief cameratoezicht in het OV. En bent u van beide toezichtvormen op de hoogte van de voor- en nadelen.
 • Is uw actuele kennis van (technologische) innovaties in cameratoezicht up-to-date.
 • Weet u hoe snel groeiende technologische innovaties in cameratoezicht meetbare prestaties geven.
 • Weet u dat het doel van effectief en efficiënt cameratoezicht bereikt kan worden door integratie van innovatieve technologieën en werkprocessen.
 • Leert u hoe het samenwerkingsproces tussen technologie en mens verloopt.
 • Leert u hoe u tijdens een marktverkenning, -consultatie of een uitvraag aandacht kan besteden aan het hogere doel van cameratoezicht en de integratie van technologieën en werkprocessen.
 • Ziet u hoe u effectief en efficiënt cameratoezichtsysteem kan installeren en deze verder gaat dan alleen de gegeven technologie.

Schrijf u nu in via onderstaand formulier!

  Ik doe mee aan...

  Hoeveel personen neem je mee?

  Maak kennis met onze sprekers.

  Guido van Breen
  Accountmanager Videotechniek
  LinkedIn
  Jouke Rypkema
  Human Factors Consultant
  LinkedIn
  Melcher Zeilstra
  Partner
  LinkedIn