Skip to main content
Zoeken

Hacousto Protec wordt onderdeel van Bosch Energy and Building Solutions

Berkel & Rodenrijs, december 2021


We hebben groot nieuws! Protec Fire & Safety Group Ltd., ons moederbedrijf in de UK, heeft een overeenkomst bereikt met Bosch Building Technologies voor een volledige overname. Alle vestigingen van Hacousto Protec worden daardoor onderdeel van Bosch.

Met ongeveer 1.100 medewerkers is Protec één van de toonaangevende systeemintegrators voor brand- en beveiligingstechnologie in het Verenigd Koninkrijk. Protec heeft vijf verkooplocaties in de UK en het hoofdkantoor is gevestigd in Nelson, Lancashire. Hier heeft het bedrijf ook zijn eigen ontwikkelings- en productiecentrum. 

Thomas Quante, president van Bosch Building Technologies, is enthousiast over de toevoeging aan de Bosch-organisatie: “We zijn erg verheugd om Protec en zijn hooggekwalificeerde medewerkers officieel te verwelkomen als onderdeel van Bosch Building Technologies. We zullen van elkaar leren en onze expertise en jarenlange ervaring samenbrengen om voor onze klanten nieuwe en innovatieve oplossingen op de markt te brengen.”

In Nederland is Hacousto Protec goed voor het grootste deel van de overzeese omzet van Protec. “Hacousto Protec is met zijn complementaire klanten- en competentiestructuur een uitstekende uitbreiding van de huidige activiteiten van Bosch Energy and Building Solutions in Nederland. De overname zal onze gezamenlijke marktpositie in de sector brand- en beveiligingstechnologie aanzienlijk versterken, een breder serviceaanbod voor onze klanten creëren en het productportfolio op het gebied van security & life safety uitbreiden,” aldus Arno Janssen, divisiedirecteur Energy and Building Solutions Nederland.

Dirk van Atten, algemeen directeur bij Hacousto Protec. “Bosch gaat verder investeren in ons bedrijf, de producten en diensten en dit biedt kansen voor ons allemaal. Onze passie voor het vak zal onder de vleugels van Bosch, de komende decennia, een extra impuls krijgen.” 

Ook Marcus Nadenau, Senior Vice President, Energy and Building Solutions Europe kijkt uit naar de samenwerking: “Terwijl we samen verder gaan en de connecties tussen de Protec- en Bosch-teams groeien, zijn we ervan overtuigd dat we enorme kansen zullen zien voor innovatie, bedrijfsgroei en loopbaanontwikkeling.”

De komende periode zullen de teams van zowel Bosch Energy and Building Solutions en Hacousto Protec het proces van samenwerking opzoeken en gezamenlijk werken aan een geleidelijke transitie naar een nieuwe strategie in Nederland.

Vooruitblikkend naar de toekomstige samenwerking (van links naar rechts): Arno Janssen, divisiedirecteur Bosch Energy and Building Solutions Nederland, Dirk van Atten, algemeen directeur Hacousto Protec en Marcus Nadenau, Senior Vice President, Bosch Energy and Building Solutions Europe.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de overname van Hacousto Protec door Bosch? Kijk op onze speciale pagina ‘Drie merken, één visie‘ of neem contact met ons op.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail

Leave a Reply

Close Menu