Skip to main content
Zoeken

Persbericht

Bosch Building Technologies heeft de intentie om de Britse specialist in branddetectie- en beveiligingstechnologie Protec Fire and Security Group Ltd over te nemen

  • Protec is één van de grootste systeemintegratoren voor branddetectie- en beveiligingstechnologie in het Verenigd Koninkrijk, met ongeveer 1.100 werknemers en een verwachte omzet in boekjaar 2021 van 125 miljoen GBP.
  • Uitbreiding van de activiteiten van Bosch Building Technologies in Europa.
  • Overname biedt een enorme groeipotentie door het sterke merk van Protec, een zeer competent team met vergaande kennis van de markt, innovatief portfolio, sterke marktpositie, alsmede brede klantenbasis.

Grasbrunn – Bosch Building Technologies is van plan Protec Fire and Security Group Ltd. over te nemen, met hoofdkantoor in Nelson, Verenigd Koninkrijk – een van de toonaangevende systeemintegratoren voor branddetectie- en beveiligingstechnologie met een innovatief productportfolio. De bijbehorende overeenkomsten werden door Bosch en Protec ondertekend op 22 oktober 2021. Protec heeft momenteel ongeveer 1.100 werknemers in dienst in zijn negen Europese vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, en genereerde een omzet van 125 miljoen GBP (ongeveer 142 miljoen EUR) in het fiscale jaar 2021 volgens voorlopige cijfers. “Met de overname van Protec wil Bosch Building Technologies zijn activiteiten uitbreiden en verder groeien op de Europese markt”, zegt Thomas Quante, president van Bosch Building Technologies. Er is afgesproken dat de overnameprijs niet wordt geopenbaard. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Protec is één van de toonaangevende systeemintegratoren voor branddetectie- en beveiligingstechnologie in het Verenigd Koninkrijk – de grootste markt in Europa naast Duitsland. De Europese activiteiten van Bosch Building Technologies als systeemintegrator bevinden zich momenteel in Duitsland en Nederland. Daarnaast is de Bosch-divisie ook actief als systeemintegrator in de Verenigde Staten en Azië. Page 2 of 3 “Met haar marktaanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk is Protec een ideale aanvulling voor Bosch Building Technologies. Samen willen we het bedrijf verder uitbreiden, voortbouwend op het sterke merk Protec met een innovatief product- en dienstenaanbod, het zeer ervaren management dat zich inzet voor de onderneming en de medewerkers die beschikken over diepgaande branchekennis en een hoog niveau van klantenservice”, licht Quante toe.

Protec Fire and Security Group Ltd. is opgericht in 1968 en kijkt terug op een succesvolle bedrijfsgeschiedenis van meer dan 50 jaar. “Met Bosch hebben we een geweldige partner gevonden die onze geschiedenis, ons merk en ons buitengewone team waardeert. Ik geloof dat deze samenwerking grote kansen biedt voor ons bedrijf en onze medewerkers, en leidt tot een succesvolle toekomst,” zegt Barrie Russell, oprichter en voorzitter van Protec Fire and Security Group Ltd. De diensten en producten van het bedrijf worden in tal van sectoren gebruikt, bijvoorbeeld in de industrie, op luchthavens en treinstations.

Naast het Verenigd Koninkrijk is ook Nederland een belangrijke markt voor Protec, goed voor het grootste deel van de overzeese omzet. Hier is het bedrijf voornamelijk actief onder de merknaam Hacousto Protec. “Op de Nederlandse markt is Protec met zijn complementaire klanten- en competentiestructuur een uitstekende uitbreiding van de huidige activiteiten van Bosch Building Technologies. De overname zal onze gezamenlijke marktpositie in de sector beveiligingstechnologie en branddetectie aanzienlijk versterken, een breder serviceaanbod voor onze klanten creëren en het productportfolio op het gebied van security & life safety uitbreiden,” voegt Quante toe.

Protec heeft vijf verkooplocaties in het Verenigd Koninkrijk naast het hoofdkantoor met een aangesloten ontwikkelings- en productiecentrum in Nelson, Lancashire. Verder heeft het bedrijf drie locaties in Nederland in Berkel en Rodenrijs, Best en Amsterdam.

  • Perscontact Bosch:

Peter de Troch
M: Peter.detroch@be.bosch.com
T: +32 252 553 46

Download persbericht

Leave a Reply

Close Menu