Akoestiek in Markthal Rotterdam

Home » Akoestiek in Markthal Rotterdam

Rotterdam, de stad met 176 verschillende nationaliteiten en keukens en de meest diverse foodcultuur van heel Nederland. Al deze verschillende smaken van Rotterdam vind je vanaf nu onder één dak, midden in de stad, elke dag. In de Markthal! In de Markthal vind je altijd wat je zoekt. Met 96 unieke kramen en 20 winkels en horecagelegenheden heeft de Markthal het meest diverse foodaanbod van heel Nederland.

 

De vorm van het gebouw is misschien bijzonder, maar de binnenkant doet daar niets aan onder! Kunstenaar Arno Coenen creëerde het grootste kunstwerk in Nederland: de Horn of Plenty. Met haar oppervlakte van 11.000m2 en heldere kleuren is het niet vreemd dat het ook wel de Sixtijnse kapel van Rotterdam wordt genoemd.

 

De vraagstelling
De bijzondere en mooie binnenkant van de Sixtijnse kapel van Rotterdam zorgt ook direct voor een erg complexe akoestiek. Om in deze complexe akoestische omgeving een ontruimingsinstallatie te realiseren die voldoet aan de geëiste spraakverstaanbaarheidswaarde van 0,5 STI werd Hacousto Protec door de adviseur ingeschakeld. Belangrijk bij de vraagstelling was een gecertificeerde installatie én in één keer goed. Hacousto Protec is aan de slag gegaan en heeft haar specialistische kennis ingezet voor een gegarandeerd te certificeren oplossing.

 

Onze aanpak
Door Hacousto Protec is in eigen beheer een virtueel-akoestische simulatie opgezet en daarbij berekeningen uitgevoerd op basis van de vereiste spraakverstaanbaarheidswaarde. Deze simulatie heeft de basis gevormd voor de luidsprekerprojectie die vervolgens bij de adviseur is besproken en onderbouwd.

De onderbouwing en het op voorhand elimineren van de akoestische variabelen gaven de doorslag om het project te gaan realiseren op basis van deze virtueel gesimuleerde luidsprekerprojectie.

 

De voordelen
Met de aanpak van de virtueel-akoestische simulatie en de berekeningen heeft Hacousto Protec in één keer goed opgeleverd en gecertificeerd. Hacousto Protec is trots op haar akoestische bijdrage bij mensveiligheid in deze kleurrijke omgeving.

Meer weten?

Neem contact op met onze safety-experts.
Of het nu gaat om bruggen, tunnels, stations, theaters, winkelcentra of andere objecten, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing om de veiligheid te optimaliseren.

 

Alex Angenent
Business Line Manager Safety

+31 (0)88 1428 000Stuur een e-mail