Home » Akoestiek in Markthal Rotterdam

Akoestiek in Markthal Rotterdam.

Rotterdam, de stad met 176 verschillende nationaliteiten en keukens en de meest diverse foodcultuur van heel Nederland. Al deze verschillende smaken van Rotterdam vind je vanaf nu onder één dak, midden in de stad, elke dag. In de Markthal! In de Markthal vind je altijd wat je zoekt. Met 96 unieke kramen en 20 winkels en horecagelegenheden heeft de Markthal het meest diverse foodaanbod van heel Nederland.

De vorm van het gebouw is misschien bijzonder, maar de binnenkant doet daar niets aan onder!
Kunstenaar Arno Coenen creëerde het grootste kunstwerk in Nederland: de Horn of Plenty. Met haar oppervlakte van 11.000m2 en heldere kleuren is het niet vreemd dat het ook wel de Sixtijnse kapel van Rotterdam wordt genoemd.

De vraagstelling

De bijzondere en mooie binnenkant van de Sixtijnse kapel van Rotterdam zorgt ook direct voor een erg complexe akoestiek. Om in deze complexe akoestische omgeving een ontruimingsinstallatie te realiseren die voldoet aan de geëiste spraakverstaanbaarheidswaarde van 0,5 STI werd Hacousto Communicatiesystemen door de adviseur ingeschakeld. Belangrijk bij de vraagstelling was een gecertificeerde installatie én in één keer goed. Hacousto is aan de slag gegaan en heeft haar specialistische kennis ingezet voor een gegarandeerd te certificeren oplossing.

Onze aanpak

Door Hacousto is in eigen beheer een virtuele akoestische simulatie opgezet en daarbij berekeningen uitgevoerd op basis van de vereiste spraakverstaanbaarheidswaarde. Deze simulatie heeft de basis gevormd voor de luidsprekerprojectie welke vervolgens bij de adviseur is besproken en onderbouwd.
De onderbouwing en het op voorhand elimineren van de akoestische variabelen gaven de doorslag om het project te gaan realiseren op basis van deze virtueel gesimuleerde luidspreker projectie.

De voordelen

Met de aanpak van de virtuele akoestische simulatie en de berekeningen heeft Hacousto Communicatiesystemen in één keer goed opgeleverd en gecertificeerd. Hacousto Communicatiesystemen is trots op haar akoestische bijdrage bij mensveiligheid in deze kleurrijke omgeving.

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Of het nu gaat om een industriële werkomgeving, theater, koelruimte, luchthaven of een zeer stoffige ruimte, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

Wijnand Groen

Business Unit Manager Communicatiesystemen

BEL MIJSTUUR EEN E-MAIL