ANWB en Hacousto Protec kunnen landelijk op elkaar rekenen

Home » ANWB kan rekenen op Hacousto Protec

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond  ANWB is een vereniging die haar leden ondersteunt als het gaat om mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Dat doet de ANWB met een unieke mix van beïnvloedende en dienstverlenende activiteiten. Bij de dienstverlening staat de veiligheid van medewerkers voorop. Want helpen kan alleen vanuit een veilige werkomgeving.

 

De ANWB heeft vier miljoen leden en 4.400 medewerkers. Ruim 1,3 miljoen keer per jaar rukt de Wegenwacht uit om gestrande automobilisten te helpen.  In negentig procent van de gevallen kunnen klanten weer met hun eigen auto verder.  Via tienduizenden radiobulletins voorziet de ANWB automobilisten van actuele reisinformatie. De ANWB Alarmcentrale helpt leden bij problemen in het buitenland. In de zomermaanden worden bijna 700.000 noodoproepen verwerkt. Er zijn 69 ANWB-winkels die zijn gevestigd in drukke winkelcentra om zoveel mogelijk klanten te kunnen bedienen. Deze winkels hebben een groot assortiment aan producten en diensten. Jaarlijks worden hier 3,6 miljoen transacties verwerkt.

De vraagstelling
Veilig werken is de basis voor de dienstverlening van de ANWB. Om het personeel in de winkels te ondersteunen om hun werk veilig te kunnen doen en een veilig gevoel te geven wilde ANWB zijn 69 winkels voorzien van video-observatiesystemen. Door de bewezen ervaringen bij vergelijkbare andere organisatie kwam men als snel uit bij Hacousto Protec. Daarnaast sprak het modulaire servicemodel waarin een organisatie kan meegroeien de ANWB erg aan.

 

Onze aanpak
We hebben de ANWB een plan van aanpak voorgesteld dat gebaseerd is op een bewezen stappenplan en de basis heeft gevormd als toekomstige standaard. De ANWB is een continubedrijf, veel onderdelen zijn zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Daarnaast werkt de ANWB net als wij 24/7 én landelijk. Standaardisatie van de systemen en uniformiteit in de dienstverlening is voor beide partijen belangrijk.

 

Preventie en bewustwording zijn belangrijk
De camera’s in de winkels zijn gericht op de veiligheid van medewerkers en bezoekers, niet op de producten. De veiligheid van mensen staat namelijk voorop. Medewerkers dienen goed op de hoogte te zijn van de risico’s en moeten weten hoe te handelen in noodsituaties. Hiervoor krijgen de medewerkers van de winkels overvalpreventietrainingen. Wij zorgen ervoor dat ze bekend zijn met de technische beveiligingsmaatregelen in de winkel. Zo wordt veiligheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

 

Onze oplossingen
Inmiddels is de dienstverlening van Hacousto Protec uitgebreid en verzorgen wij naast de camera-observatiesystemen ook de inbraakdetectie en de toegangscontrole voor alle panden: 69 winkels, 32 wegenwachtstations, het hoofdkantoor in Den Haag, de test- en trainingslocatie en de hangar van de traumahelikopters in Lelystad en het callcenter in Assen. In totaal gaat het om 110 panden. Wij adviseren, ontwerpen en installeren technische systemen.  Tevens voeren wij preventief en correctief onderhoud uit, verzorgen we de managementrapportages en beheren we op afstand de inbraaksystemen.

 

Kortom, Hacousto Protec en de ANWB kunnen op elkaar rekenen.

Meer weten?

Neem contact op met onze security-experts.
Of het nu gaat om een videomanagementsysteem voor bediening op afstand, complexe toegangscontrole of inbraakdetectie voor een gebouw of terrein, als gecertificeerde en merkonafhankelijke partner ondersteunen wij u bij de invulling van uw beveiligingsvraagstukken.

 

Edwin Schriel
Key Account Manager Security

+31 (0)88 1428 000Stuur een e-mail
edwin schriel, hacousto protec, videotechniekspecialist