Brandveiligheid, een zekerheid voor Hoog Catharijne

Foto: © Klépierre

Hoog Catharijne is een overdekt winkelcentrum/complex in de binnenstad van de stad Utrecht. Het loopt vanaf het Stationsplein tot aan het Vredenburgplein. Het complex bevat vele winkels, zalen, kantoren en woningen. Het winkelgebied van Hoog Catharijne is verdeeld in vijf zones: twee hoofdpassages, het Godebaldkwartier, het Gildenkwartier en Clarenburg. In het ‘winkelend hart van Nederland’ is het vaak een drukte van jewelste. De looproutes worden gekenmerkt als een semi-openbare weg en vereisen daarom alle benodigde veiligheidsvoorzieningen. Een complicerende factor voor de invulling van het veiligheidsvraagstuk.

 

De vraag
Bij de allereerste vraagstelling in 2008 werd Hacousto Protec gevraagd een brandmeldinstallatie op basis van niet-automatische bewaking en een ontruimingsinstallatie type B te verzorgen.  Tevens moest de installatie uit te lezen én te bedienen zijn vanuit de control room van Klépierre, de eigenaar van het complex.

 

De oplossing
Hacousto Protec gaat het complete brandmeldsysteem van het winkelcentrum vervangen en upgraden, en samen met de andere brandveiligheidsoplossingen integreren tot één totaalsysteem. Hiervoor gaan we het gehele systeem op kantoor in Berkel en Rodenrijs in de geconditioneerde assemblage en configuratielabs in twee fases opbouwen en testen, om het vervolgens te verplaatsen en op locatie te implementeren.

Het gehele systeem bestaat in totaal uit maar liefst 50 brandmeldcentrales met daarop aangesloten brand- en handbrandmelders, alarmgevers, aspiratiebranddetectie en sprinklermeldinstallaties, die genetwerkt zijn tot één systeem.

Meer weten?

 

Of het nu gaat om bruggen, tunnels, stations, theaters, winkelcentra of andere objecten, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing om de veiligheid te optimaliseren. Wilt u meer weten over het vergroten van de veiligheid? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail