Brandveiligheid, een zekerheid voor Hoog Catharijne

Home » Brandveiligheid, een zekerheid voor Hoog Catharijne

Hoog Catharijne is een overdekt winkelcentrum/complex in de binnenstad van de stad Utrecht. Het loopt vanaf het Jaarbeursplein via het Centraal Station tot aan het Vredenburg. Naast de vele winkels, zalen, kantoren en woningen bevat het complex tevens een sporthal en bioscoop. Het winkelgebied van Hoog Catharijne is verdeeld in zeven zones: Jaarbeurs, stationshal, Vredenburg en de vier winkelgebieden Gildenkwartier, Radboudkwartier, Godebaldkwartier en Clarenburg. Het “Winkelend hart van Nederland” is vaak een drukte van jewelste. De looproutes worden gekenmerkt als een openbare weg en vereisen daarom alle benodigde veiligheidsvoorzieningen. Een complicerende factor voor de invulling van het veiligheidsvraagstuk.

 

De vraag
Bij de allereerste vraagstelling werd Hacousto Protec gevraagd een brandmeldinstallatie op basis van niet-automatische bewaking en een ontruimingsinstallatie type B te verzorgen voor de kantoortorens. De installatie moest daarbij modulair worden opgebouwd, zodat bij eventuele verkoop van één van de torens dat deel simpel en eenvoudig uit het netwerk gehaald kan worden. Tevens moest de installatie uit te lezen én te bedienen zijn vanuit de control room van Klépierre, de eigenaar van het complex.

 

De oplossing
Hacousto Protec heeft het complete brandmeldsysteem van het winkelcentrum vervangen en geüpgrade, en samen met de brandveiligheidsoplossingen van de kantoortorens geïntegreerd tot één totaalsysteem. Hiervoor hebben we het gehele systeem op kantoor in Berkel en Rodenrijs in de geconditioneerde assemblage en configuratielabs volledig opgebouwd en getest, om het vervolgens in één dag te verplaatsen en op locatie te implementeren. ’s Avonds draaide het gehele systeem volledig operationeel zónder restpunten.

Het gehele systeem bestaat in totaal uit maar liefst 40 brandmeldcentrales met daarop aangesloten brand- en handbrandmelders, alarmgevers, aspiratiebranddetectie en sprinklermeldinstallaties, die genetwerkt zijn tot één systeem. Om het geheel af te maken zijn meerdere geografische brandweerpanelen met geïntegreerde ontruimingsbediening geplaatst.

 

Meer weten?

Neem contact op met onze safety-experts.
Of het nu gaat om bruggen, tunnels, stations, theaters, winkelcentra of andere objecten, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing om de veiligheid te optimaliseren.

 

Enrico Zonneveld
Manager Sales Safety

+31 (0)88 1428 000Stuur een e-mail