Home » Brandbeveiliging, een zekerheid voor Hoog Catharijne

Hacousto Protec, een zekerheid voor Hoog Catharijne.

Hoog Catharijne (HC) is een overdekt winkelcentrum/complex deels vallend in de binnenstad van de stad Utrecht. Het loopt vanaf het Jaarbeursplein, via het Centraal Station tot aan het Vredenburg en biedt onderdak aan honderden winkels, zalen, kantoren en woningen. Het complex bevat een sporthal en bioscoop Catharijne van de Wolff Cinema Groep. Het is in handen van beleggingsinstelling Klépierre, eigenaar van verscheidene grote winkelcentra in Nederland. Het winkelgebied van Hoog Catharijne is verdeeld in zeven gebieden: Jaarbeurs, Stationshal, Vredenburg en de vier winkelgebieden Gildenkwartier, Radboudkwartier, Godebaldkwartier en Clarenburg.

De vraagstelling

Bij de allereerste vraagstelling werd Protec gevraagd een brandmeldinstallatie op basis van niet automatische bewaking en een ontruimingsinstallatie type B te verzorgen voor de kantoortorens. De installatie moest daarbij modulair worden opgebouwd zodat bij een eventuele verkoop van één van de torens dat deel simpel en eenvoudig uit het netwerk gehaald kon worden. Tevens moest de installatie uit te lezen én te bedienen zijn vanuit de control room van Klépierre.

De oplossing

Hoog Catharijne is het “Winkelend hart van Nederland” met een drukte van jewelste, waarbij de looproute gekenmerkt wordt als een openbare weg met alle benodigde en vereiste veiligheidsvoorzieningen. Hiermee zorgt de omgeving voor een complexe factor bij de realisatie.

Tweede fase

In een tweede fase heeft Protec het complete brandmeldsysteem van het winkelcentrum vervangen en gekoppeld tot één volledig systeem samen met de kantoortorens. Daarvoor hebben we de bestaande installatie ge-upgrade. Hiervoor hebben we het gehele systeem bij ons op kantoor in Berkel en Rodenrijs in de geconditioneerde assemblage en configuratie labs volledig opgebouwd en getest. Vervolgens hebben we het gehele systeem in één dag verplaatst en omgezet on site. ’s-Avonds draaide het gehele systeem volledig operationeel zónder restpunten.

De oplossing

Het gehele systeem bestaat in totaal uit maar liefst 40! Brandmeldcentrales met daarop brand- en handbrandmelders, alarmgevers, aspiratiebranddetectie en sprinklermeld installaties welke genetwerkt zijn tot één systeem. Daarnaast bestaat het systeem uit meerdere geografische brandweerpanelen met geïntegreerde ontruimingsbediening.

 

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Of het nu gaat om een industriële werkomgeving, theater, koelruimte, luchthaven of een zeer stoffige ruimte, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

Enrico Zonneveld

Account Manager Brandveiligheid

BEL MIJSTUUR EEN E-MAIL