Home » Brandveiligheid bij Hilton hotel

Brandveiligheid bij Hilton hotel.

Het luxe Hilton Rotterdam ligt in het stadscentrum, aan de Coolsingel, en biedt uitzicht op de Hofpleinfontein. De belangrijkste winkelstraat de Lijnbaan, de exclusieve boetieks, het concertgebouw De Doelen en het Luxor Theater bevinden zich op loopafstand van het hotel. Dit hotel geldt als bezienswaardigheid in de stad. Het beschikt over de nieuwste technologieën en heeft een stijlvolle kwaliteitsinrichting.

Renovatie

In 2013 is gestart met de renovatie van het hotel. De grootste verandering aan de buitenkant is de verplaatsing van de hoofdingang waardoor de Coolsingel en het Hofplein een hele andere uitstraling hebben gekregen. Onder het hotel is een parkeergarage gerealiseerd. In het hotel zijn alle 254 kamers en suites, de lounge bar, de executive lounge en de vergaderzalen in zijn geheel gestript en opnieuw ingericht. Het restaurant is volledig op de schop gegaan en wordt uitgebreid van 40 naar 170 zitplekken. Ook heeft de lobby een complete facelift gekregen en wordt 40% groter geworden. De renovatie was al gestart op het moment dat Protec Brandbeveiliging door MVH adviseur bij het project betrokken werd.

Unieke oplossing

Op eigen initiatief heeft Protec een BPlus ontruimingssysteem voorgesteld. BPlus is een ontruimingssysteem type B met gesproken tekst. Met de unieke BPlus oplossing van Protec kan voor de brandmeld- en ontruimingsinstallatie één infrastructuur worden gebruikt waardoor kosten bespaard kunnen worden. Om goedkeuring te krijgen op het toepassen van een BPlus ontruimingssysteem heeft Protec een presentatie gegeven aan het Brandpreventie team van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Tijdens de realisatie van etage 8-9-10 is de bevoegde instantie akkoord gegaan op basis van functionele gelijkwaardigheid in de toepassing binnen een hotel. Protec heeft een brandmeld- en ontruimingsinstallatie gerealiseerd bestaande uit een ontruimingssysteem type BPlus, 8 brandmeldcentrales en 1 sprinklermeldcentrale, een geografisch paneel, 718 BPlus melders, 69 in/output modules, 54 handbrandmelders.

Complexiteit

Het Hilton is gefaseerd per verdieping verbouwd, waardoor de gehele realisatie heeft plaats gevonden terwijl het hotel grotendeels open en in gebruik was. Hierdoor moest de brandmeldinstallatie continue in bedrijf blijven. Naast deze complexiteit waren er twee installateurs op het project actief waardoor intensief projectoverleg noodzakelijk was om de twee installatiedelen met elkaar te koppelen. Protec’s uitgebreide ervaring met brandveiligheid in hotels en met complexe bouwtrajecten zijn goed van pas gekomen in het meedenken en blijven overzien van het project.

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Of het nu gaat om een industriële werkomgeving, theater, koelruimte, luchthaven of een zeer stoffige ruimte, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

Enrico Zonneveld

Account Manager Brandveiligheid

BEL MIJSTUUR EEN E-MAIL