Brandveiligheid bij Hilton hotel

Het luxe Hilton Rotterdam ligt in het stadscentrum, aan de Coolsingel, en biedt uitzicht op de Hofpleinfontein. De belangrijkste winkelstraat de Lijnbaan, de exclusieve boetieks, het concertgebouw De Doelen en het Luxor Theater bevinden zich op loopafstand van het hotel. Dit hotel geldt als bezienswaardigheid in de stad. Het beschikt over de nieuwste technologieën en heeft een stijlvolle kwaliteitsinrichting.

 

Renovatie
In 2013 is gestart met de renovatie van het hotel. De grootste verandering aan de buitenkant is de verplaatsing van de hoofdingang waardoor de Coolsingel en het Hofplein een hele andere uitstraling hebben gekregen. Onder het hotel is een parkeergarage gerealiseerd. In het hotel zijn alle 254 kamers en suites, de loungebar, de executive lounge en de vergaderzalen in zijn geheel gestript en opnieuw ingericht. Het restaurant is volledig op de schop gegaan en is uitgebreid van 40 naar 170 zitplekken. Ook heeft de lobby een complete facelift gekregen en is 40% groter geworden. De renovatie was al gestart op het moment dat Hacousto Protec door MVH adviseurs bij het project betrokken werd.

 

Unieke oplossing
Op eigen initiatief heeft Hacousto Protec een ontruimingssysteem B+ voorgesteld, een ontruimingssysteem type B met gesproken woord. Met deze oplossing kan voor de brandmeld- en ontruimingsinstallatie één infrastructuur worden gebruikt, waardoor kosten bespaard kunnen worden. Om goedkeuring te krijgen op het toepassen van een ontruimingssysteem B+ heeft Hacousto Protec een presentatie gegeven aan het brandpreventieteam van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Tijdens de realisatie van etage 8, 9 en 10 is de bevoegde instantie akkoord gegaan op basis van functionele gelijkwaardigheid in de toepassing binnen een hotel. Hacousto Protec heeft een brandmeld- en ontruimingsinstallatie gerealiseerd, dat in zijn geheel bestaat uit: ontruimingsalarminstallatie, type B+, acht brandmeldcentrales en één sprinklermeldcentrale, een geografisch paneel, 718 B+-melders, 69 in-/outputmodules en 54 handbrandmelders.

 

Complexiteit
Het Hilton is gefaseerd per verdieping verbouwd, waardoor de gehele realisatie heeft plaatsgevonden terwijl het hotel grotendeels open en in gebruik was. Hierdoor moest de brandmeldinstallatie continue in bedrijf blijven. Naast deze complexiteit waren er twee installateurs op het project actief, waardoor intensief projectoverleg noodzakelijk was om de twee installatiedelen met elkaar te koppelen. Hacousto Protec’s uitgebreide ervaring met brandveiligheid in hotels en met complexe bouwtrajecten zijn goed van pas gekomen in het meedenken en blijven overzien van het project.

Meer weten?

 

Of het nu gaat om bruggen, tunnels, stations, theaters, winkelcentra of andere objecten, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing om de veiligheid te optimaliseren. Wilt u meer weten over het vergroten van de veiligheid? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

 

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail