Home » Brandveiligheid bij Neste Oil: Europa’s grootste raffinaderij

Brandveiligheid op grootste raffinaderij Europa.

Neste Rotterdam is de grootste raffinaderij voor hernieuwbare brandstoffen in Europa. Er werken ongeveer 150 mensen, waarvan 110 in vaste dienst en 40 dienstverleners. Neste Netherlands is een onderdeel van Neste Corporation, produceert alle belangrijkste olieproducten en is wereldwijd de toonaangevende leverancier van hernieuwbare diesel. De fabriek is gevestigd op de Maasvlakte in het westelijke deel van de Rotterdamse haven en de productiecapaciteit van deze raffinaderij is 1.000.000 ton per jaar.

De vraagstelling

De grootste hernieuwbare biobrandstoffabriek van Europa moest uiteraard voorzien worden van brandbeveiligingsinstallaties in combinatie met sprinklermeldcentrales en gasblusinstallaties en hiervoor benaderde BAM Techniek Protec Brandbeveiliging. De industriële omgeving van Neste Oil, waarin veilig werken een top prioriteit heeft en met explosiegevaarlijke (atex) gebieden zorgde voor een complexe omgeving waarin de ervaring van Protec goed van pas kwam. Naast de vraagstelling voor een compleet nieuwe brandmeld- en blussysteem werd Protec gevraagd in deze industriële omgeving de volledige, op glasvezel uitgelegde, installatie te verzorgen en de bijbehorende vereiste certificeringen.

De oplossing

De brandmeldinstallatie bestaat uit 13 brandmeldcentrales met meerdere geografische panelen met geintegreerde plc’s voor de aansturing van de blussystemen. Naast industriële rook- en handbrandmelders zijn industriële vlammenmelders toegepast en zijn een ontruimings- en sprinklermeldinstallatie opgenomen in het netwerk. In totaal zijn 9 blussystemen, een compleet uitgelegde type B ontruimingsinstallatie en schuiminstallaties welke op afstand te activeren zijn geïnstalleerd. Om het gehele systeem beheersbaar, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk te houden is een brandmanagement systeem geïmplementeerd met een eigen full touchcreen. Met het brandmanagementsysteem zijn alle brandalarmen en storingen uit te lezen en wordt een interactieve totale log van het systeem opgeslagen.

Risico

De projectaanpak van Protec kenmerkt zich door een bewezen stappenplan met de visie Safe, Secure and In Time. Protec is dan ook trots op het resultaat dat de gehele installatie in één keer is gecertificeerd zónder restpunten.

Realiseren is één maar borgen is twee

Om ervoor te zorgen dat Neste op een juiste manier kan werken met de systemen heeft Protec een compleet trainingsprogramma opgesteld, weke is afgestemd op de klant. Deze volledige training van 5 dagen is on site bij de klant verzorgd en heeft de basis gevormd tot de definitieve invulling van de Service Level Agreement.

 

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Of het nu gaat om een industriële werkomgeving, theater, koelruimte, luchthaven of een zeer stoffige ruimte, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

Enrico Zonneveld

Account Manager Brandveiligheid

BEL MIJSTUUR EEN E-MAIL