Hoofdkantoor Zozijn kiest voor open, toegankelijk en toch veilig

Zorg, begeleiding en ondersteuning voor kinderen en jongeren met een geestelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel, daar draait het om bij zorginstelling Zozijn. Met 132 zorglocaties heeft de instelling zich lokaal en regionaal georganiseerd. Het hoofdkantoor van Zozijn ligt in de bosrijke omgeving tussen Deventer en Apeldoorn. De locatie is een bewuste keuze geweest. Het heeft een open en toegankelijke uitstraling, waar dagelijks ruim 1000 cliënten en medewerkers zich vrij kunnen bewegen.

 

“Voor het veiligheidsvraagstuk ging Zozijn op zoek naar een leverancier die het hoofdkantoor en het omliggende terrein kon voorzien van het gewenste veiligheidsniveau, zonder inbreuk te maken op het open en toegankelijke karakter.”

 

Kentekenregistratie en camera integrity monitor
Hacousto Protec is met het veiligheidsvraagstuk aan de slag gegaan en heeft na nauwkeurige inventarisatie een functioneel ontwerp voor het videosurveillancesysteem uitgewerkt, dat de toegankelijkheid van het hoofdkantoor en het terrein weet te behouden. Het systeem is voorzien van kentekenregistratie. De intelligentie software voor de kentekenregistratie dient als identificatiemiddel, om bijvoorbeeld iemand toegang te verlenen tot het terrein. Onlangs is tevens de camera-integrity-monitormodule geïmplementeerd. Deze module bewaakt de beschikbaarheid en continuïteit van de camerabeelden. Het videosurveillancesysteem alarmeert zodra afwijkingen ontstaan door bijvoorbeeld het afdekken, verdraaien of onklaar maken van camera’s.

 

Duurzame relatie
Zozijn is al ruim 10 jaar klant van Hacousto Protec. In eerste instantie verliep de samenwerking via een installatiepartner. Het veiligheidsvraagstuk vroeg echter om een oplossing op maat, waardoor de directe samenwerking tussen Hacousto Protec en Zozijn tot stand kwam. Om de relatie te versterken is vorig jaar de service-level-agreement (SLA) verder uitgewerkt. Zozijn heeft nu direct toegang tot het Service Operations Center (SOC) van Hacousto Protec. Vanuit het SOC worden alle componenten continue bewaakt en verstoringen voorkomen. Vaak al voordat ze tot uitval leiden!

Meer weten?

 

Of het nu gaat om een videomanagementsysteem voor bediening op afstand, complexe toegangscontrole of inbraakdetectie voor een gebouw of terrein, als gecertificeerde en merkonafhankelijke partner ondersteunen wij u bij de invulling van uw beveiligingsvraagstukken. Wilt u de beveiliging van uw pand, terrein of object naar een hoger niveau tillen? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail