Optimale brandveiligheid voor Schiphol P3

Home » Optimale brandveiligheid voor Schiphol P3

Schiphol Parking & Mobility Services heeft zijn nieuwe parkeergarage bij de entree van het lang-parkerenterrein P3 in gebruik genomen. Deze nieuwe parkeergarage moet voorzien in de toename van het aantal reizigers en de daaruit voortvloeiende vraag naar parkeergelegenheid. In opdracht van Bosman Bedrijven heeft Hacousto Protec de brandmeld- en ontruimingsinstallatie gerealiseerd.

 

Reiziger centraal
De parkeergarage – ontworpen door Zwarts & Jansma Architects – heeft ruim 2600 parkeerplaatsen, verspreid over zes lagen, waarvan 5 bovengronds. In het concept staat de reiziger centraal. Deze heeft met name voor vertrek veel onzekerheid en tijdsstress. De parkeergarage is daarom duidelijk en gestructureerd van opzet zodat reizigers eenvoudig de weg kunnen vinden. Het centraal gelegen atrium met binnentuin vormt hierbij een belangrijk oriëntatiepunt en zorgt tegelijkertijd voor een natuurlijke ventilatie van de parkeergarage.

 

Thermische branddetectie en ontruiming, type A met gesproken woord
Bosman Bedrijven is door eerdere goede ervaringen opnieuw terecht gekomen bij Hacousto Protec met de vraagstelling een ontruimingsinstallatie én een brandmeldinstallatie te realiseren. Vanwege de open structuur van de overdekte parkeergarage heeft Hacousto Protec een thermisch brandmeldsysteem met 8000! meter glasvezelkabel en dual-sensor laserdetectoren gerealiseerd. Thermische branddetectie met glasvezeltechniek is uitermate geschikt voor omgevingscondities met vuil, stof en gassen en biedt totale bewaking over de gehele lengte van de glasvezelkabel.

Voor het veilig ontruimen van de parkeergarage heeft Hacousto Protec een type-A-ontruimingsinstallatie met gesproken woord gerealiseerd. Naast de realisatie van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie heeft Hacousto Protec tevens de certificering door een onafhankelijk inspectiebureau verzorgd. Met uiteindelijk een mooi resultaat tot gevolg voor alle betrokken partijen.

Meer weten?

Neem contact op met onze safety-experts.
Of het nu gaat om bruggen, tunnels, stations, theaters, winkelcentra of andere objecten, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing om de veiligheid te optimaliseren.

 

Alex Angenent
Business Line Manager Safety

+31 (0)88 1428 000Stuur een e-mail