Home » Hacousto Protec realiseert Schiphol P3 Smart Parking

Hacousto Protec realiseert
Schiphol P3 Smart Parking
.

Schiphol Parking & Mobility Services heeft haar nieuwe parkeergarage bij de entree van het lang parkeren terrein P3 in gebruik genomen. Deze nieuwe parkeergarage moet voorzien in de toename van het aantal reizigers en de daaruit voortvloeiende vraag naar parkeergelegenheid. In opdracht van Bosman Bedrijven hebben Hacousto Communicatiesystemen en Protec Brandbeveiliging de brandmeld- en ontruimingsinstallatie gerealiseerd.

Reiziger centraal

De parkeergarage – ontworpen door Zwarts & Jansma Architects – heeft ruim 2600 parkeerplaatsen verspreid over zes lagen, waarvan 5 bovengronds. In het concept staat de reiziger centraal. Deze heeft met name voor vertrek veel onzekerheid en tijdsstress. De parkeergarage is daarom duidelijk en gestructureerd van opzet zodat reizigers eenvoudig de weg kunnen vinden. Het centraal gelegen atrium met binnentuin vormt hierbij een belangrijk oriëntatiepunt en zorgt tegelijkertijd voor een natuurlijke ventilatie van de parkeergarage.

Thermische branddetectie en ontruiming klasse A met gesproken woord

Bosman Bedrijven is vanuit eerdere samenwerkingen en goede ervaringen met Hacousto terecht gekomen bij Hacousto Protec met de vraagstelling een ontruimingsinstallatie én een brandmeldinstallatie te realiseren.
Vanwege de open structuur van de overdekte parkeergarage heeft Protec Brandbeveiliging een thermisch brandmeldsysteem met 8000! meter glasvezelkabel en dual sensor laserdetectoren gerealiseerd. Thermische branddetectie met glasvezeltechniek is uitermate geschikt voor omgevingscondities met vuil, stof en gassen en biedt totale bewaking over de gehele lengte van de glasvezelkabel.

Voor het veilig ontruiming van de parkeergarage heeft Hacousto Communicatiesystemen een klasse A ontruimingsinstallatie met gesproken woord gerealiseerd.Naast de realisatie van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie hebben Hacousto en Protec tevens de certificering door een onafhankelijk inspectie bureau verzorgd.

Een combiproject waarin het bundelen van de krachten van Hacousto en Protec tot een mooi resultaat heeft geleid voor alle betrokken partijen.

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Of het nu gaat om een industriële werkomgeving, theater, koelruimte, luchthaven of een zeer stoffige ruimte, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

Wijnand Groen

Business Unit Manager Communicatiesystemen

BEL MIJSTUUR EEN E-MAIL