In veilige (Hout)haven

Home » In veilige (Hout)haven

De Amerikaanse hotelgigant Marriott kiest met Mega Elektra voor brandmeld- en ontruimingsinstallatie van Hacousto Protec. De Houthaven is een gebiedsontwikkelingsproject in de Spaarndammerbuurt van Amsterdam-West. Na een lange geschiedenis van industriële bedrijvigheid, ondergaat het gebied op dit moment een ingrijpende metamorfose. Er wordt hard gewerkt aan een duurzame wijk, voor wonen en werken, met verschillende voorzieningen. Zo worden er onder andere twee hotels gebouwd voor hotelketen Marriott. Met een vestiging van Moxy – de splinternieuwe designformule – en het luxere Residence Inn short-stay-hotel. Beide hotels delen elkaars voorzieningen en komen in één pand dat uitkijkt over het IJ.

 

Samenwerking aan ’t IJ
Mega Elektra, verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties, heeft Hacousto Protec ingeschakeld voor het leveren en in bedrijf stellen van een brandmeldinstallatie van het merk Protec in combinatie met een ontruimingsinstallatie van het merk 4EVAC.

Dylan van Dijk, salesmanager ontruimings- en alarmeringssystemen bij Hacousto Protec: “met de keuze voor de Compact500 van 4Evac is gekozen voor een netwerk ontruimingssysteem dat is gebaseerd op een systeemconfiguratie van meerdere centrale wandkasten. De Compact 500 is een compacte ‘box-on-the-wall’-ontruimingsinstallatie met geïntegreerde digitale audiodistributie, voeding en versterkers, en biedt de kracht en flexibiliteit van een gedistribueerde installatie, terwijl de intuïtieve bediening voor de gebruiker in stand blijft.”

Het brandmeldsysteem Protec Algo-Tec™ is netwerkgeoriënteerd, interactief en adresseerbaar en maakt gebruik van het protocol Algo-Tec™ 6000,” vertelt Enrico Zonneveld, Manager Sales Safety bij Hacousto Protec. “Het systeem kan worden opgebouwd uit verschillende eenheden die gezamenlijk in een gesloten netwerk het systeem vormen. De eenheden kunnen op elke gewenste locatie in een te beveiligen complex worden geplaatst.”

Voor beide systemen geldt dat ze, vanwege het aanbrengen in een netwerk, kostenbesparend zijn ten aanzien van de aanleg van bekabeling. Tevens voldoen beide systemen aan de normen EN54, NEN2535-2009 en de NEN2575-2012.

Arjan van Burk, projectleider bij Mega Elektra over de keuze voor Hacousto Protec:
“Natuurlijk heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke rol gespeeld bij onze keuze voor Hacousto Protec. Doorslaggevend bij dit project was de specifieke kennis en jarenlange ervaring van de organisatie in de hotelbranche.

Meer weten?

Neem contact op met onze safety-experts.
Of het nu gaat om bruggen, tunnels, stations, theaters, winkelcentra of andere objecten, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing om de veiligheid te optimaliseren.

 

Enrico Zonneveld
Manager Sales Safety

+31 (0)88 1428 000Stuur een e-mail