Home » In veiliger (Hout)haven

In veiliger (Hout)haven.

De Amerikaanse hotelgigant Marriott kiest met MEGA Elektra voor brandmeld- en ontruimingsinstallatie van Hacousto Protec.De Houthaven is een gebiedsontwikkelingsproject in de Spaarndammerbuurt van Amsterdam-West. Na een lange geschiedenis van industriële bedrijvigheid, ondergaat het gebied op dit moment een ingrijpende metamorfose. Er wordt hard gewerkt aan een duurzame wijk, voor wonen en werken, met verschillende voorzieningen. Zo worden er onder andere twee hotels gebouwd voor hotelketen Marriott. Met een vestiging van Moxy – de splinternieuwe designformule – en het luxere Residence Inn short-stay-hotel. Beide hotels delen elkaars voorzieningen en komen in één pand dat uitkijkt over het IJ. De bouw is gestart in 2016 en de oplevering is naar verwachting eind 2017.

Samenwerking aan ’t IJ

MEGA Elektra, verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties, heeft Hacousto Protec ingeschakeld voor het leveren en inbedrijfstellen van een 6400 brandmeldinstallatie in combinatie met een 4Evac ontruimingsinstallatie.

Dylan van Dijk, salesmanager ontruimings- en alarmeringssystemen bij Hacousto Protec: “Met de keuze voor de 4Evac Compact500 is gekozen voor een netwerk ontruimingssysteem dat is gebaseerd op een systeemconfiguratie van meerdere centrale wandkasten. De Compact 500 is een compacte ‘box-on-the-wall’ ontruimingscentrale met geïntegreerde digitale audio-distributie, voeding en versterkers, en biedt de kracht en flexibiliteit van een gedistribueerde installatie, terwijl de intuïtieve bediening voor de gebruiker in stand blijft.”

“Het Protec Algo-Tec™ 6400 brandmeldsysteem is een netwerk georiënteerd, interactief, adresseerbaar brandmeldsysteem dat gebruik maakt van het door Protec ontwikkelde Algo-Tec™ 6000 protocol,” vertelt Enrico Zonneveld, accountmanager brandbeveiliging bij Hacousto Protec. “Het systeem kan worden opgebouwd uit verschillende eenheden die gezamenlijk in een gesloten netwerk het systeem vormen. De eenheden kunnen op elke gewenste locatie in een te beveiligen complex worden geplaatst.”

Voor beide systemen geldt dat ze, vanwege het aanbrengen in een netwerk, kostenbesparend zijn ten aanzien van de aanleg van bekabeling. Tevens voldoen beide systemen aan de EN54 norm, NEN2535-2009 en de NEN2575-2012.

Arjan van Burk, projectleider bij Mega Elektra B.V. over de keuze voor Hacousto Protec:
“Natuurlijk heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke rol gespeeld bij onze keuze voor Hacousto Protec. Doorslaggevend bij dit project was de specifieke kennis en jarenlange ervaring van de organisatie in de hotelbranche.

Meer weten?

Neem contact op met onze specialist.

Neem contact met Enrico Zonneveld voor meer info?

Enrico Zonneveld

Account Manager Brandveiligheid

tel:+31(0)61300 1376
enrico.zonneveld@hacoustoprotec.com

ALLE INSIGHTS & EVENTS