Home » Universeel Liftoproepsysteem AMC Amsterdam

UNIVERSEEL LIFTOPROEPSYSTEEM VOOR AMSTERDAM UMC.

EEN ‘VITAAL ORGAAN’ VOOR HET ZIEKENHUIS.

 

Liftoproepsystemen moeten feilloos functioneren. Zeker in de gezondheidszorg is betrouwbaarheid een absolute vereiste. Een liftoproepsysteem is een ‘vitaal orgaan’ voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Voorrang op een lift kan soms van levensbelang zijn. Er zijn diverse zorgspecifieke zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Het systeem dient bijvoorbeeld een prioriteiten afhandeling te kunnen doen voor artsen en verpleegkundigen van de spoedeisende dienst, een reanimatie oproep, nucleair transport, patiëntenvervoer of BHV.

Binnen Amsterdam UMC – locatie Amsterdam (AMC) werd het bestaande en verouderde liftoproepsysteem steeds minder betrouwbaar. Reserveonderdelen ontbraken en de huidige leverancier verdween van de markt. De kans op storing of uitval werd steeds groter, haast was geboden. Amsterdam UMC ging daarom op zoek naar een partner die een systeem op maat kon ontwerpen en die als standaard kon dienen voor alle liften in het ziekenhuis.

“De complexiteit van het systeem zit in de juiste afstemming tussen werkprocessen en techniek.”

“Het was essentieel dat een nieuw liftoproepsysteem kon communiceren met onze prioriteitstellingen op de badges en het systeem op afstand te monitoren zou zijn.”

Gebruikswensen
Stanley Scheidler, technisch beheerder binnen Amsterdam UMC ging de uitdaging aan en met de gebruikerswensen de Europese markt op: “Nagenoeg elk ziekenhuis heeft een soortgelijk liftoproepsysteem. In mijn beleving had een vervangend systeem zo gevonden moeten zijn. Helaas bleek de realiteit geheel anders. Ziekenhuizen ontwikkelen namelijk hun eigen systeem op basis van het bestaande toegangscontrolesysteem. Daarnaast zijn er binnen locatie AMC door de jaren heen verschillende liftmerken geplaatst. Allen met hun eigen manier van bediening en aansturing. Dit maakt bediening vanuit één geïntegreerd systeem bijna onmogelijk. Het was essentieel dat een nieuw liftoproepsysteem kon communiceren met onze prioriteitstellingen op de badges en het systeem op afstand te monitoren zou zijn.”

Het ontwerp
“Na een zoektocht van ruim een jaar en vele gesprekken verder met leveranciers binnen Europa, adviesbureaus en een werkgroep vanuit het liftinstituut, kwam er eigenlijk geen enkel standaard systeem in aanmerking. Het moest maatwerk worden. Voor het ontwerp zijn we in gesprek gegaan met System Integrator Hacousto Protec, hun leverancier Syntegro voor toegangscontrolesystemen en een tweetal leveranciers van liftcontrollers uit Duitsland. Gezamenlijk is het liftoproepsysteem ontworpen en in bedrijf gesteld.”

Wesley Heiden, system engineer bij Hacousto Protec vertelt over het systeemontwerp:

“De complexiteit van het systeem zit in de juiste afstemming tussen werkprocessen en techniek. Door slimme rekenregels binnen het toegangscontrolesysteem te combineren met maatwerk voor de prioriteit sturing, kunnen vrijwel alle wensen ingevuld worden. Iedere werknemer binnen het ziekenhuis is in het bezit van een badge. De badges worden toegevoegd aan de centrale database van het toegangscontrolesysteem en vervolgens softwarematig extra voorzien van een prioriteit ‘tag’. De badges worden gebruikt voor toegang in het ziekenhuis en voor het oproepen van specifieke liften op een verdieping. Zodra een badge wordt aangeboden bij de kaartlezer van een lift, acteren deze naar prioriteit.”

Fasering
Het ontwerp is uitgebreid getest in Duitsland, waar een volledig Amsterdam UMC lift-/testomgeving is nagebouwd. Na goedkeuring van alle partijen is het systeem als pilot ingebouwd op de eerste twee operationele liften op locatie AMC. In oktober 2020 zijn deze liften in bedrijf gesteld en functioneel getest met een positief resultaat. Vervolgens zijn er nog eens 26 liften operationeel gemaakt. In totaal zijn er 50 liften om te bouwen. Volledige oplevering van de eerste fase is in juni 2021 afgerond. 

“We zijn nu volledig ‘in control’ over het gebruik en de prioriteit sturing van onze liften.”

‘In control’
“Amsterdam UMC is uitgesproken tevreden”, vertelt Stanley. “Het systeem sluit naadloos aan op het bestaande liftoproepsysteem, is eenvoudig uit te breiden, toekomstbestendig en geschikt voor diverse liftmerken. Mede door het gemak in beheer en uitgebreide tools zoals o.a. gerichte rapportages is het verschil gemaakt. We zijn nu volledig ‘in control’ over het gebruik en de prioriteit sturing van onze liften. 
Het systeem is als maatwerk opgezet, maar universeel toepasbaar, waardoor wereldwijd andere organisaties het ook eenvoudig kunnen inzetten.”

Team van links naar rechts:
Bert Meert, business development manager Syntegro; Frank de Weser, director Syntegro; Stanley Scheidler, technisch beheerder Amsterdam UMC; Wesley Heiden, system engineer Hacousto Protec; Mario Grootveld, commercieel manager Hacousto Protec.

Betrokken partijen
Het project wordt begeleid door ingenieursbureau Drietech & Verhoef. Fabrikant Syntegro is leverancier van de systeemonderdelen. Strukton verzorgt de aanleg van de bekabeling. Opdrachtgevers BAM en HOMIJ verzorgen de montage van de nieuwe paslezers en de vooraf ingerichte besturingskasten. Hacousto Protec ontwierp het integrale liftoproepsysteem en implementeert de software voor de prioriteit sturing.

 

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Mario Grootveld

Commercieel Manager

+31 6 20 39 55 36STUUR EEN E-MAIL