Home » Open, toegankelijk en toch veilig!

Open, toegankelijk
en toch veilig!

Hoofdkantoor zorginstelling Zozijn voorzien van CCTV-systeem.

Zorg, begeleiding en ondersteuning voor kinderen en jongeren met een geestelijke beperking en een niet aangeboren hersenletsel, daar draait het om bij zorginstelling Zozijn. Met 132 zorglocaties heeft de instelling zich lokaal en regionaal georganiseerd. Het hoofdkantoor van Zozijn ligt in de bosrijke omgeving tussen Deventer en Apeldoorn. De locatie is een bewuste keuze geweest. Het heeft een open en toegankelijke uitstraling, waar dagelijks ruim 1000 cliënten en medewerkers zich vrij kunnen bewegen. 

“Voor het veiligheidsvraagstuk ging Zozijn op zoek naar een leverancier die het hoofdkantoor en het omliggende terrein kon voorzien van het gewenste veiligheidsniveau, zonder inbreuk te maken op het open en toegankelijke karakter.”

Kentekenregistratie en Camera Integrity Monitor
Hacousto Videotechniek is met het veiligheidsvraagstuk aan de slag gegaan en heeft na nauwkeurige inventarisatie een functioneel ontwerp voor het CCTV-systeem uitgewerkt, die de toegankelijkheid van het hoofdkantoor en het terrein weet te behouden. Het systeem is tevens voorzien van Kentekenregistratie. De intelligentie software voor de kentekenregistratie dient als identificatiemiddel, om bijvoorbeeld iemand toegang te verlenen tot het terrein. Onlangs is de Camera Integrity Monitor module geïmplementeerd. Deze module bewaakt de beschikbaarheid en continuïteit van de camerabeelden. Het CCTV-systeem alarmeert zodra afwijkingen ontstaan door bijvoorbeeld het afdekken, verdraaien of onklaar maken van camera’s.

Duurzame relatie
Zozijn is al ruim 10 jaar klant van Hacousto Videotechniek. In eerste instantie verliep de samenwerking via een installatiepartner. Het veiligheidsvraagstuk vroeg echter om een maatwerk video-concept. Hiermee kwam de directe samenwerking tussen Hacousto Videotechniek en Zozijn tot stand. Om de relatie te versterken is vorig jaar het Service Level Agreement (SLA) verder uitgewerkt. Zozijn heeft nu direct toegang tot het Service Operations Center (SOC) van Hacousto Videotechniek. Vanuit het SOC worden alle CCTV-componenten continue bewaakt en verstoringen voorkomen, vaak al voordat ze tot uitval leiden!

Meer weten?

Meer weten over bewakings- en CCTV systemen neem contact op met onze expert.

Edwin Schriel

Accountmanager Hacousto Videotechniek

+31 06 827 296 34STUUR EEN E-MAIL