Home » Projectreportage GVB – Amsterdamse Oostlijn

Projectreportage GVB – Amsterdamse Oostlijn.

De wereld achter de Amsterdam Metrolijnen

Hacousto Protec heeft unieke klanten met bijzondere werklocaties. Een mooi voorbeeld is die van de Amsterdamse vervoerder GVB. GVB verzorgt het openbaar vervoer in en rond de hoofdstad. Dagelijkse reizen ongeveer 875.000 mensen in de metro, tram, bus en op de veren over het IJ & Noordzeekanaal. Achter de stations van de Amsterdamse metro gaat een hele wereld schuil van stations en metrobuizen. In deze projectreportage nemen we u graag mee op een rondje langs de velden van de Amsterdamse Oostlijn en bezoeken we aantal, door de Gemeente Amsterdam, gerenoveerde stations.

De samenwerking tussen Hacousto Communicatie en GVB is in 2007 begonnen met het ontwerp, installatie en onderhoud van audio- en communicatiesystemen voor metrostations. Toen in 2016 de renovatie van 16 stations van de Amsterdamse Oostlijn ging spelen, werd de vraag breder. Exploitant GVB was op zoek naar een partij die naast audiocommunicatie ook onderlegd was in videotechniek. Als allround speler op het gebied van safety en security is Hacousto met GVB aan de tekentafel gaan zitten. De centrale vraag binnen het ontwerp was: ‘Hoe kunnen we videosystemen optimaal integreren binnen de designs van de metrostations?’ Vanuit dit vertrekpunt is een hedendaagse oplossing bedacht voor de stations. Na 35 jaar intensief gebruik was groot onderhoud van de Oostlijn stations echt noodzakelijk. Om de sociale veiligheid te vergroten, moest er meer licht en ruimte in de stations komen. Ook werden ‘hoeken en nissen’ strakgetrokken. Stations waar meer reizigers komen, zoals Weesperplein, hadden extra trappen en liften nodig. De renovatie startte maart 2016 bij station Holendrecht en het gehele project duurde ruim 2,5 jaar

Het unieke station “Weesperplein”

Onze reis start vandaag in het centrum van Amsterdam op station Weesperplein. De renovatie van dit station was complex met een uitdagende einddatum. Met vier liften, twee nieuwe trappen, vier winkelruimtes en een te sluiten toegang was dit station een uitzondering en vreemde eend in de bijt vergeleken met de andere vijftien stations die gerenoveerd moesten worden. Alle plafonds zijn opengebroken en zwart gemaakt, alle goten moesten dicht tegen de wand. Dit alles om een open gevoel te creëren. Om in het ontwerp te passen, zijn alle luidsprekers en sociale veiligheidscamera’s in Hacousto Protec vriendelijke ogende behuizingen geplaatst en in de kleur van het station gespoten. De toegangspoorten van het station zijn dicht bij de ingang op straatniveau geplaatst zodat er een ‘plein effect’ ontstaat met commerciële activiteiten. Daarbij heeft Hacousto Protec ook de visuele instapbewaking (VIB) vernieuwd naar een IP-video oplossing en zijn alle intercom panelen onder toezicht van camera’s geplaatst. Voor zowel de ontruiming- als video-installatie is door middel van computersimulatie een akoestisch en video advies opgesteld. Bij de simulatie is rekening gehouden met de akoestische omstandigheden voor het ontruimingssysteem en lichtinval voor het videosysteem.

Station Nieuwmarkt

We reizen verder naar station Nieuwmarkt. Op de achtergrond tegen de perronwand is het kunstwerk ‘gebroken spiegels’ te zien. Als verwijzing naar het verleden van het station hebben de kunstenaars de grilligheid van de toekomst tot uitdrukking willen brengen. Ook hier zijn de Hacousto systemen volledig geïntegreerd met het stationsontwerp. De camera’s en intercoms zijn er wel maar vallen niet direct op. Dit geeft een rustig gevoel in het station.

Grenslijn naar de Noord/Zuidlijn

Na station Nieuwmarkt lopen we nog even over de grenslijn tussen de Oostlijn en de Noord/Zuidlijn. Reizigers die gebruik maken van de Noord/Zuidlijn horen omroepberichten via Hacousto communicatiesystemen. Deze vrij nieuwe metrolijn was een complex infrastructureel project waarbij veel aspecten kwamen kijken. Hacousto heeft de ontruimingsalarminstallaties, met geïntegreerd reizigersinformatiesysteem, voor de Noord/Zuidlijn ontworpen en in bedrijf gesteld. Op de zeven stations zijn 25 meetmicrofoons en maar liefst 1.373 luidsprekers geïnstalleerd. Op basis van de omgevingsgeluidsregistratie wordt het volume aangepast, zodat het verstaanbaar is voor alle reizigers en niet tot overlast leidt voor omwonenden.

Centraal Station Amsterdam

Onze laatste stop is het Centraal Station, dé toegangspoort voor veel reizigers naar andere delen van Nederland en Europa. Het monumentale Amsterdam Centraal Station dateert uit 1889. Het is een van de drukstbezochte stations in Nederland met dagelijks 175.000 reizigers. Naar verwachting zal dit blijven stijgen tot ongeveer 275.000 in 2030. Om die reden moest het station grondig worden verbouwd. De renovatie van het historische station wordt door ProRail uitgevoerd. Ook hier heeft Hacousto Protec een volledig geïntegreerde ontruimingsinstallatie met videosysteem geïmplementeerd.

Optimale ondersteuning

De renovatie van de Oostlijn heeft een modern en toekomstbestendig metrostelsel opgeleverd. De designs van de metrostations geven de reizigers een rustig en veilig gevoel. Hacousto Protec heeft de in totaal 600 camera’s in unieke Hacousto EOY Designbehuizing geleverd. Daarnaast zijn de audio-, communicaties- en videosystemen deels in de lichtlijnen en plafonds verwerkt. In de toekomst blijft de samenwerking tussen Hacousto Protec en vervoersbedrijf GVB van kracht. Gezamenlijk blijven we verantwoordelijkheid voor het onderhoud op alle video-, audio- en communicatiesystemen van de Amsterdamse Oostlijn.

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Of het nu gaat om een industriële werkomgeving, theater, koelruimte, luchthaven of een zeer stoffige ruimte, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

Guido van Breen

Account Manager Videotechniek

BEL MIJSTUUR EEN E-MAIL