RET maakt overstap naar NADD-systeem van Hacousto Protec

Audio- en datadistributie over IP-netwerken

De RET is al bijna 150 jaar een begrip in de stad en regio Rotterdam. Sinds juli 2007 verzorgen ze het regionale openbaar vervoer met tram, metro, bus en fast ferry als verzelfstandigd bedrijf. RET en Hacousto Protec hebben een lange relatie. Al jaren implementeert en beheert Hacousto Protec de omroep- en ontruimingsinstallaties, liftintercomsystemen en noodintercomsystemen op alle RET-metrostations in Rotterdam en omstreken.

Uitdaging
Vanuit de centrale verkeersleiding (CVL) van de RET worden reizigers geïnformeerd via omroepsystemen op de stations. Tevens beantwoordt het CVL, in het kader van sociale veiligheid, alle SOS- en liftintercomoproepen. De ingesproken omroepberichten en noodoproepen worden via transmissiesystemen de metropool in gecommuniceerd. De gemiddelde levensduur van een transmissiesysteem is 10 tot 15 jaar. Deze is mede afhankelijk van marktontwikkelingen, investeringen en klantgebonden specificaties. Voor het bestaande transmissiesysteem van de RET waren reserveonderdelen niet of nauwelijks meer voorradig en werden software-updates niet meer uitgegeven. De noodzaak voor een nieuw en modern systeem was duidelijk en daarom werd ons mei vorig jaar de vraag gesteld om alle verouderde transmissiesystemen om te bouwen naar een toekomstbestendig systeem dat de distributie van audioberichten kan blijven garanderen.

 

 

NADD-systeem
Het verouderde systeem wordt vervangen door het NADD-systeem, dat specifiek door Hacousto Protec ontwikkeld is voor infraprojecten in de rail-, water-, tunnel en wegenwerken. Het distribueert audio en data over IP-netwerken, heeft meerdere configuratiemogelijkheden en is flexibel inzetbaar. De RET heeft de software-ontwikkeling van het bediensysteem op de CVL in eigen hand. Het NADD-systeem biedt de RET middels een modbus-koppeling de mogelijkheid om de besturing van het NADD-systeem volledig in hun bediensysteem te integreren en aan te sturen.

 

Fasering
RET heeft een totale uitrolperiode van ongeveer een jaar uitgetrokken voor het vervangen van het verouderde transmissiesysteem. In de eerste fase worden de componenten van de omroep- en ontruimingsinstallaties op alle ondergrondse stations vervangen. In de tweede fase worden op de overige stations alle elektrische componenten van SOS-palen, intercom, liftintercom en omroepsystemen vervangen door NADD-systeemcomponenten en hiermee direct op het IP-netwerk aangesloten. De nieuwe NADD-systeemcomponenten communiceren met het centrale NADD-systeem en de software moet het systeem samen laten werken met het bediensysteem op de centrale verkeersleiding .

Onze servicetechnici werken gedurende het gehele project op de 66 metrostations aan de implementatie van het NADD-systeem voor RET. Wij hebben een kort bezoek gebracht aan onze servicetechnici Taco van Ommeren en Edwin van Deurzen op het ondergrondse metrostation Beurs. Hieronder een mooie impressie van de heren.

 

Meer weten?

 

Of het nu gaat om bruggen, tunnels, stations, theaters, winkelcentra of andere objecten, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing om de veiligheid te optimaliseren. Wilt u meer weten over het vergroten van de veiligheid? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

 

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail