Home » RET maakt overstap naar Hacousto Protec NADD-systeem

RET maakt overstap naar het Hacousto NADD-systeem.

Audio en data distribueren over IP-netwerken

De RET is al bijna 150 jaar een begrip in de stad en regio Rotterdam. Sinds juli 2007 verzorgen ze het regionale openbaar vervoer met tram, metro, bus en fast ferry als verzelfstandigd bedrijf. RET en Hacousto Communicatiesystemen hebben een lange relatie. Al jaren implementeert en beheert Hacousto de omroep- en ontruimingsinstallaties, liftintercom systemen en noodintercom systemen op alle RET metrostations in Rotterdam en omstreken.

Uitdaging

Vanuit de Centrale Verkeersleiding (CVL) van de RET worden reizigers geïnformeerd via omroepsystemen op de stations. Tevens beantwoordt het CVL, in het kader van sociale veiligheid, alle SOS en liftintercom oproepen. De ingesproken omroepberichten en noodoproepen worden via transmissiesystemen de metropool in gecommuniceerd. De gemiddeld levensduur van een transmissiesysteem is 10 tot 15 jaar. Deze is mede afhankelijk van marktontwikkelingen, investeringen en klant gebonden specificaties. Voor het bestaande transmissiesysteem van de RET waren reserveonderdelen niet of nauwelijks meer voorradig en werden software updates niet meer uitgegeven. De noodzaak voor een nieuw en modern systeem was duidelijk en daarom werd ons mei vorig jaar de vraag gesteld om alle verouderde transmissiesystemen om te bouwen naar een toekomstbestendig systeem dat de distributie van audioberichten kan blijven garanderen.


NADD-systeem

Het verouderde systeem wordt vervangen door het NADD-systeem, welke specifiek door Hacousto ontwikkeld is voor infraprojecten in de rail-, water-, tunnel en wegenwerken. Het distribueert audio en data over IP-netwerken, heeft meerdere configuratie mogelijkheden en is flexibel inzetbaar. De RET heeft de software ontwikkeling van het bediensysteem op de CVL in eigen hand. Het NADD-systeem biedt de RET middels een modbus-koppeling de mogelijkheid om de besturing van het NADD-systeem volledig in hun bediensysteem te integreren en aan te sturen.

Fasering

RET heeft een totale uitrolperiode van ongeveer een jaar uitgetrokken voor het vervangen van het verouderde transmissiesysteem. In de eerste fase worden de componenten van de omroep- en ontruimingsinstallaties op alle ondergrondse stations vervangen. In de tweede fase worden op de overige stations alle elektrische componenten van SOS-palen, intercom, liftintercom en omroepsystemen vervangen door NADD-systeemcomponenten en hiermee direct op het IP-netwerk aangesloten. De nieuwe NADD-systeemcomponenten communiceren met het centrale NADD-systeem en de software moet het systeem samen laten werken met het bediensysteem op de Centrale Verkeersleiding (CVL).

Onze servicemonteurs werken gedurende het gehele project op de 66 metrostations aan de implementatie van het RET NADD-systeem. Wij hebben een kort bezoek gebracht aan onze servicemonteurs Taco van Ommeren en Edwin van Deurzen op het ondergrondse metrostation Beurs. Hieronder een mooie impressie van de heren.

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Of het nu gaat om een industriële werkomgeving, theater, koelruimte, luchthaven of een zeer stoffige ruimte, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

Wijnand Groen

Business Unit Manager Communicatiesystemen

+31 (0)6 13 12 06 78STUUR EEN E-MAIL