Home » Veilig omroepsysteem in complexe omgeving

Hacousto onderschrijft offshore
het credo van de NAM
.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van aardgas en aardolie in Nederland en op het Nederlandse continentaal plat.De NAM is voor de helft eigendom van het Brits-Nederlandse Shell en voor de helft van het Amerikaanse bedrijf ExxonMobil. De NAM heeft ongeveer 1800 medewerkers op 3 kantoorlocaties en 26 offshore platforms.

Boorplatform K81 in de Noordzee

Boorplatform K81 is een bemand platform met accommodatie en is voorzien van een volledig geïntegreerde woonkamer, keuken, recreatiegebied, kleedruimtes en 24 bedden in 12 hutten met geïntegreerde badkamer. De accommodatie bevat ook kantoren, medische voorzieningen, wasserette, helikopterdek met brandbestrijding en helikopter brandstofbevoorrading, een vrije val reddingsboot, een 10 ton kraan en controlekamer voor het aangrenzende K8 – FA1 productie platform. Het onderste dek bestaat uit apparatuur zoals noodaggregaat, transformator, verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) apparatuur, warm water boilers, batterijen en gelijkrichters, drinkwater opslag en een rioolwaterzuivering eenheid.

Veilig Werken

Het Credo van de NAM is: “Je werkt hier veilig of je werkt hier niet”.Op een boorplatform werk je offshore en dienen de nodige veiligheidstrainingen gevolgd en in acht genomen te worden. Deze trainingen bevatten o.a. EHBO, off shore safety training, evacuatie en procedures bij helikopter vluchten, procedures bij noodlandingen, survival technieken, brandpreventie en brandbestrijding en survival op zee (sea survival training).

De vraagstelling

De NAM wilde een betrouwbaar en verstaanbaar omroepsysteem om ingeval van een incident, calamiteit en bij een shut down haar medewerkers veilig en adequaat te kunnen informeren en aan te zetten tot het ondernemen van passende actie.

Onze oplossing

Hacousto Communicatiesystemen werd voor deze oplossing in een extreme omgeving met de hoogst denkbare veiligheidsvoorschriften en regels benaderd. In gezamenlijk overleg zijn de eisen en omgevingsvariabelen in kaart gebracht. Op basis van deze gegevens hebben we een calamiteitenomroepsysteem ontworpen dat naadloos gekoppeld is met de brandmeld en evacuatie voorzieningen. Het calamiteiten omroepsysteem wordt aangestuurd de brandmeldinstallatie op basis van alarmen, brandmeldingen, gasdetectie en seinen veilig.

Naast platform K81 heeft Hacousto Communicatiesystemen ook de calamiteitomroepsystemen gerealiseerd op 12 andere offshore locaties van de NAM. Hacousto en NAM een veilig partnership.

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Of het nu gaat om een industriële werkomgeving, theater, koelruimte, luchthaven of een zeer stoffige ruimte, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

Wijnand Groen

Business Unit Manager Communicatiesystemen

BEL MIJSTUUR EEN E-MAIL