Hacousto Protec onderschrijft offshore het credo van de NAM

De Nederlandse aardoliemaatschappij NAM is een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van aardgas en aardolie in Nederland en op het Nederlandse continentaal plat. De NAM is voor de helft eigendom van het Brits-Nederlandse Shell en voor de helft van het Amerikaanse bedrijf ExxonMobil. De NAM heeft ongeveer 1800 medewerkers op 3 kantoorlocaties en 26 offshore platforms.

 

Boorplatform K81 in de Noordzee
Boorplatform K81 is een bemand platform met accommodatie en is voorzien van een volledig geïntegreerde woonkamer, keuken, recreatiegebied, kleedruimtes en 24 bedden in 12 hutten met geïntegreerde badkamer. De accommodatie bevat ook kantoren, medische voorzieningen, wasserette, helikopterdek met brandbestrijding en brandstofbevoorrading, vrije-val-reddingsboot, kraan van tien ton en een controlekamer voor het aangrenzende productieplatform K8 – FA1. Het onderste dek bestaat uit apparatuur zoals noodaggregaat, transformator, verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC-)apparatuur, warmwaterboilers, batterijen en gelijkrichters, drinkwater opslag en een rioolwaterzuiveringeenheid.

 

Veilig werken
Het credo van de NAM luidt: “Je werkt hier veilig of je werkt hier niet.” Op een boorplatform werk je offshore en dienen de nodige veiligheidstrainingen gevolgd en in acht genomen te worden. Trainingen zoals EHBO, offshore-safetytraining, evacuatie en procedures bij helikoptervluchten, procedures bij noodlandingen, survivaltechnieken, brandpreventie en brandbestrijding en survival op zee.

 

De vraagstelling
De NAM wilde een betrouwbaar en verstaanbaar omroepsysteem om in geval van een incident, calamiteit of shutdown haar medewerkers veilig en adequaat te kunnen informeren en aan te zetten tot het ondernemen van passende actie.

 

Onze oplossing
Om een oplossing te vinden voor een extreme omgeving met de hoogst denkbare veiligheidsvoorschriften en regels werd Hacousto Protec benaderd. In gezamenlijk overleg zijn de eisen en omgevingsvariabelen in kaart gebracht. Op basis van deze gegevens heeft Hacousto Protec een calamiteitenomroepsysteem ontworpen dat naadloos gekoppeld is aan de brandmeld- en evacuatievoorzieningen. Het calamiteitenomroepsysteem wordt aangestuurd door de brandmeldinstallatie op basis van alarmen, brandmeldingen, gasdetectie en (veilig-)seinen.

Naast platform K81 heeft Hacousto Protec ook de calamiteitomroepsystemen gerealiseerd op 12 andere offshore-locaties van de NAM.

Meer weten?

 

Of het nu gaat om bruggen, tunnels, stations, theaters, winkelcentra of andere objecten, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing om de veiligheid te optimaliseren. Wilt u meer weten over het vergroten van de veiligheid? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

 

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail