Hacousto Protec helpt ProRail/NS het reizigerscomfort te vergroten

De belangrijkste en bekendste activiteit van NS is reizigersvervoer per spoor. Dagelijks vervoert de NS meer dan 1 miljoen reizigers met 4500 treinritten. Het Nederlandse spoorwegnet is daarmee het drukst bereden spoor van de Europese Unie en na Zwitserland en Japan het drukste spoorwegnet ter wereld. NS is exploitant van ruim 390 spoorwegstations in Nederland. Doel van NS en ProRail is ‘stationsgebieden tot leven te brengen’ door het aanbieden van diensten en faciliteiten en het zorgen voor sociale veiligheid.

 

De vraagstelling
ProRail / NS gaf aan dat zij het veiligheidsgevoel van haar reizigers wilden vergroten middels video-observatie. Tegelijkertijd moest het een publieksvriendelijke oplossing worden.

 

Onze aanpak
Als preferred supplier van Prorail/NS werden deze vraagstellingen neergelegd bij Hacousto Protec. Hacousto Protec heeft vervolgens in nauw overleg met ProRail / NS een gezamenlijk design-and-construct-traject opgezet. Hierbij heeft Hacousto Protec een design vervaardigd op basis van de input van ProRail/NS. Na intensief overleg met de projectgroep heeft dit uiteindelijk geresulteerd in een gebruiksvriendelijke oplossing met een voor het publiek zichtbaar specifiek ontworpen design in een kleurstelling passend bij de inrichting. Na een pilottraject heeft de directie van ProRail/NS vervolgens besloten het EyeOnYou-concept van Hacousto Protec als standaard toe te passen op alle stations.

 

Onze oplossing
Op meer dan 100 stations hebben wij landelijk zo’n 2500 camera’s geïnstalleerd. Al deze camera’s zijn gekoppeld aan een geavanceerde decentraal opnamesysteem van >10.000TB aan opslag. Om zo’n omvangrijk en complex video-observatiesysteem gebruiksvriendelijk te laten beheren heeft Hacousto Protec het videomanagementsysteem van Genetec geïmplementeerd. Met dit platform hebben we gezorgd voor een oplossing met een ongeëvenaarde schaalbaarheid en superieure betrouwbaarheid.

De koppelingen worden gerealiseerd via een complexe landelijke netwerk infrastructuur waarvoor Hacousto Protec deels de netwerkcomponenten heeft geleverd alsook de configuratie daarvan heeft verzorgd. De camera-samenstelling is een speciaal ontworpen design met een plug-&-playprincipe. We hebben ervoor gezorgd dat in de publieksvriendelijke behuizing naast de IP-camera ook de voeding, de IP- en glasvezelomzetters allen voorbekabeld opgenomen zijn.

Hacousto Protec verzorgt eveneens landelijk het preventief en correctief onderhoud aan deze systeemcomponenten en de software. Tevens ondersteunen wij op afstand NS vanuit met onder andere het veiligstellen van de camerabeelden.

Meer weten?

 

Of het nu gaat om een videomanagementsysteem voor bediening op afstand, complexe toegangscontrole of inbraakdetectie voor een gebouw of terrein, als gecertificeerde en merkonafhankelijke partner ondersteunen wij u bij de invulling van uw beveiligingsvraagstukken. Wilt u de beveiliging van uw pand, terrein of object naar een hoger niveau tillen? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail