Home » Video helpt bij reizigerscomfort

Hacousto Videotechniek helpt Prorail / NS het reizigerscomfort
te vergroten
.

De belangrijkste en bekendste activiteit van NS is reizigersvervoer per spoor. Dagelijks vervoert de NS meer dan 1 miljoen reizigers met 4500 treinritten. Het Nederlandse spoorwegnet is daarmee het drukst bereden spoor van de Europese Unie en na Zwitserland en Japan het drukste spoorwegnet ter wereld. NS is exploitant van ruim 390 spoorwegstations in Nederland. Doel van NS en ProRail is ‘stationsgebieden tot leven te brengen’ door het aanbieden van diensten en faciliteiten en het zorgen voor sociale veiligheid.

De vraagstelling

Prorail / NS gaf aan dat zij het veiligheidsgevoel van haar reizigers wilde vergroten middels video-observatie, maar tegelijkertijd moest het een publieksvriendelijke oplossing worden.

Onze aanpak

Als preferred supplier van Prorail/NS werd deze vraagstellingen neergelegd bij Hacousto Videotechniek. Hacousto heeft vervolgens in nauw overleg met Prorail / NS een gezamenlijk Design & Construct traject opgezet. Hierbij heeft Hacousto een design vervaardigd op basis van de input van Prorail / NS. Na intensief overleg met de projectgroep heeft dit uiteindelijk geresulteerd in een gebruiksvriendelijke oplossing met een voor het publiek zichtbaar specifiek ontworpen design in een kleurstelling passend bij de inrichting. Na een pilottraject heeft de directie van Prorail/NS vervolgens besloten het Hacousto EyeOnYou concept als standaard toe te passen op alle stations.

Onze oplossing

Op meer dan 100 stations hebben wij landelijk zo’n 2500 camera’s geïnstalleerd. Al deze camera’s zijn gekoppeld aan een geavanceerde decentraal opnamesysteem van >10.000TB aan opslag. Om zo’n omvangrijk en complex video-observatiesysteem gebruiksvriendelijk te laten beheren heeft Hacousto het Genetec Video Management Systeem geïmplementeerd. Genetec is wereldleider op het gebied van Video Management voor het beheer van digital video en audio via IP netwerken. Met dit platform hebben we gezorgd voor een oplossing met een ongeëvenaarde schaalbaarheid en superieure betrouwbaarheid.

De koppelingen worden gerealiseerd via een complexe landelijke netwerk infrastructuur waarvoor Hacousto deels de netwerkcomponenten heeft geleverd als ook de configuratie daarvan heeft verzorgd. De camera samenstelling is een speciaal ontworpen design met een Plug & Play principe. We hebben ervoor gezorgd dat in de publieksvriendelijke behuizing naast de IP camera ook de voeding, de IP- en glasvezelomzetters, allen voorbekabeld opgenomen zijn.

Hacousto verzorgt eveneens landelijk het preventief en correctief onderhoud aan deze systeemcomponenten en de software. Tevens ondersteunen wij op afstand NS vanuit met oa. het veiligstellen van camerabeelden.

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Of het nu gaat om een industriële werkomgeving, theater, koelruimte, luchthaven of een zeer stoffige ruimte, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

Guido van Breen

Account Manager Videotechniek

BEL MIJSTUUR EEN E-MAIL