Home » Video op ‘s-werelds grootste schepen

Video op ‘s-werelds grootste schepen.

Allseas is een bedrijf op het gebied van offshore installatie van pijpleidingen voor olie- en gastransport. Het bedrijf heeft ongeveer 2500 medewerkers en levert diensten op zee aan energiemaatschappijen. De belangrijkste diensten zijn het leggen van pijpleidingen en het verwijderen van platforms. Het offshore bedrijf (uit Delft) heeft een indrukwekkende vloot aan pijpenleggers. De schepen Solitaire, Lorelay en Audacia behoren tot de grootste ter wereld. Veiligheid is voor Allseas een essentiële waarde die niet kan worden aangetast. Het installeren van complexe pijpleidingen en onderzeese constructies is namelijk risicovol werk en daarom heeft Allseas het veiligheidsprogramma AllSafe ontwikkelt met als uiteindelijk doel van het verlagen van incidenten en ongevallen tot nul.

De vraagstelling

Ter ondersteuning van het AllSafe veiligheidsprogramma wil Allseas op elk schip een Video Management Systeem die het operationele proces op het schip en onderwater monitort. Aan de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de systemen worden hoge eisen gesteld, omdat de operationele schepen opereren in internationale wateren en lange tijd van huis zijn.

Naast de hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de systemen zijn de omstandigheden waarbinnen het Video Management Systeem moet functioneren extreem. De weersomstandigheden, het zeewater, en de trillingen stellen hoge eisen aan de toe te passen componenten. Omwille van deze combinatie is Hacousto Videotechniek in beeld gekomen.

Onze aanpak

Vanuit een bewezen projectaanpak hebben we het migratieproces vanaf ontwerp tot aan implementatie stapsgewijs in kaart gebracht. In onze geconditioneerde assemblage & configuratie labs hebben we de nieuwe systemen in zijn geheel samengesteld, geconfigureerd en ingericht, waarna een Factory Acceptance Test de laatste fase betrof. In het cruciale proces van pijpenleggen dat zich onderwater afspeelt mogen de onderwaterbeelden van de ROV (Remote Operated Vehicle) niet vertraagd aankomen in de control room. Met onze aanpak waarbij we het gehele systeem operationeel getest hebben in onze test ruimten konden wij op voorhand het systeem helemaal fine tunen.

Onze oplossing

Op elk schip hebben we vervolgens een compleet proces observatie systeem gerealiseerd. Hierbij wordt het gehele proces vanaf laadruim, via de lasstraat en het onderwater leggen van de pijpen gemonitord. Daarnaast worden de cruciale locaties zoals de brug, het helikopterdek, de machinekamer ed. eveneens gemonitord. Naast de IP migratie projecten op de schepen Audacia, de Solitaire en de Lorelay hebben we op de Calamity Jane een nieuwe videowall control room ingericht om de processen te kunnen bedienen & ondersteunen. Zowel de camera’s als andere functies worden in de videowall opgenomen, zoals procesweergaven, sonar, positionering (DP) en weersystemen.

Optimale ondersteuning

Om de continuïteit te borgen kunnen we Allseas eveneens op afstand ondersteunen doordat we remote kunnen inloggen en middels applicatiebeheer de operators van Allseas kunnen ondersteunen.

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Of het nu gaat om een industriële werkomgeving, theater, koelruimte, luchthaven of een zeer stoffige ruimte, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

Raimond van der Hoek

Sales Manager

BEL MIJSTUUR EEN E-MAIL