Home » Video Scrum bij gemeente Utrecht

Video Scrum bij gemeente Utrecht.

Het stadskantoor is het centrale punt waar inwoners van Utrecht terecht kunnen voor bijna alle gemeentelijke diensten en producten.Het nieuwe kantoor biedt onderdak aan meerdere gemeentelijke organisatieonderdelen, die verdeeld waren over verschillende locaties in de stad. Ook het college van burgemeester en wethouders is verhuisd naar het Stadskantoor. In het nieuwe gebouw zijn 2.500 werkplekken. Omdat een deel van de medewerkers in deeltijd werkt en omdat medewerkers geen vaste werkplek meer hebben, is dat voldoende voor in totaal zo’n 3.000 medewerkers.

De Gemeente Utrecht heeft het stadskantoor zo laten ontworpen dat het zo min mogelijk CO2 uitstoot. In alle aspecten van het gebouw zijn duurzame keuzes gemaakt; Zo zie je bovenop het dak van beide torens een gele ombouw. Dit is de warmte koude opslag. Deze voert warm of juist kouder water af en aan en zorgt voor warmte in de winter en koelte in de zomer. Op het tussenstuk tussen de beide torens zijn vetplantjes geplant en het hele gebouw is voorzien van drielaags glas. Dit zorgt voor een goede isolatie. De gevel van de Noordtoren bevat 260 zonnepanelen met een oppervlakte van 661 m2. Op het dak staan nog eens 30 m2 panelen. Deze maatregelen hebben er voor gezorgd dat het Stadskantoor het energielabel A+ heeft gekregen.

De vraagstelling

Nu alle 2500 ambtenaren onder één dak zitten in het nieuwe stadskantoor en allemaal op het hetzelfde netwerk werken ontstaat de behoefte en wens om de werking van het netwerk te monitoren en de applicaties te visualiseren en te presenteren op een videowall. Om snel en adequaat te kunnen handelen bij problemen (alerts, netwerkbelasting, inbreuk, aanvallen op het netwerk, controle op beveiliging) dienen meerdere mensen tegelijk op dezelfde schermen te kunnen werken, waardoor taken makkelijk van elkaar over te nemen zijn.

De oplossing via Scrum sessies

Als preferred supplier en relatie van de gemeente Utrecht is Hacousto Videotechniek gevraagd mee te denken in dit vraagstuk. Hierbij hebben wij een plan van aanpak voorgesteld voor de realisatie van een videowall dat gebaseerd was op het deelnemen aan scrumsessies. Tijdens deze scrumsessies hebben we samen met het projectteam van de gemeente de aansturing van de software en het schakelen tussen de verschillende applicaties in beeld gebracht. Tijdens de scrumsessies bleek het bijeen brengen van de twee werelden, ICT en Video, een uitdaging op zich, welke voor beide partijen nieuwe ervaringen heeft opgeleverd.

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Of het nu gaat om een industriële werkomgeving, theater, koelruimte, luchthaven of een zeer stoffige ruimte, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

Guido van Breen

Account Manager Videotechniek

BEL MIJSTUUR EEN E-MAIL