Cameratoezicht via VPN voor het Deventer Ziekenhuis en Radiotherapiegroep

Home » Cameratoezicht via VPN bij Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis dat brede, medisch-specialistische basiszorg biedt voor de inwoners van Salland en omstreken. Vanuit de opleidingsinspanning zijn zij trots lid van de samenwerkende topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ). Daarmee behoort het Deventer Ziekenhuis tot de top van de algemene ziekenhuizen. Het Deventer Ziekenhuis werkt nauw samen met de Radiotherapiegroep Deventer. Zij geven radiotherapiebehandelingen en zorg aan patiënten met kanker. De Radiotherapiegroep draagt actief bij aan innovaties op het gebied van de behandeling van kanker met radiotherapie.

 

De vraagstelling
Vanuit de nauwe samenwerking tussen het Deventer Ziekenhuis en de Radiotherapiegroep is de vraagstelling uitgezet voor één integraal videomanagementsysteem (VMS). In deze simpele vraagstelling schuilde ook direct de complexiteit. Doordat het twee verschillende organisaties zijn moest het systeem ingericht kunnen worden als zijnde twee aparte videomanagementsystemen. In een omgeving die zich kenmerkt door regels en raadgevende groepen, moest niet alleen de keuze voor een VMS worden goedgekeurd, maar moest ook de inrichting van de rollen en de autorisaties met de bijbehorende rechten voldoen aan de privacywetgeving en goedgekeurd worden door onder andere de ondernemingsraad.

 

Onze aanpak
Hacousto Protec is in beeld gekomen vanuit onze specialistische kennis van videotechnieken en onze ervaring met soortgelijke projecten in vergelijkbare omgevingen en met vergelijkbare vraagstellingen. Voor de inrichting van het videomanagementsysteem hebben we een bewezen plan van aanpak voorgesteld, waarmee we het vertrouwen kregen voor de realisatie: safe, secure and in time.

 

Onze oplossing
Het videomanagementsysteem hebben we technisch opgebouwd en gekoppeld aan meer dan 50 camera’s, dat we over het bestaande netwerk via een VPN-verbinding managen en beheren. Voor de veiligheid van de patiënten hebben we in de bestralingsbunkers radioactief-bestendige behuizingen toegepast. De terreinbeveiliging hebben we gerealiseerd met zowel dome als vaste camera’s op de periferie, de parkeerplaatsen en de fietsenstalling.

 

Bron foto: Deventer Ziekenhuis

Meer weten?

Neem contact op met onze security-experts.
Of het nu gaat om een videomanagementsysteem voor bediening op afstand, complexe toegangscontrole of inbraakdetectie voor een gebouw of terrein, als gecertificeerde en merkonafhankelijke partner ondersteunen wij u bij de invulling van uw beveiligingsvraagstukken.

 

Edwin Schriel
Key Account Manager Security

+31 (0)88 1428 000Stuur een e-mail
edwin schriel, hacousto protec, videotechniekspecialist