Ik doe alles met volle beleving. Wat ik doe, doe ik 100%.
Misschien wel inherent aan het werk,
ingeslepen beroepsdeformatie. 

-Hans Brugmans-

Home » In gesprek met: Hans Brugmans, Operationeel Manager Brandbeveiliging

In gesprek met:

Hans Brugmans
Operationeel Manager Brandbeveiliging.

“DOE ALLES MET VOLLE BELEVING.”

In gesprek met Hans Brugmans, operationeel manager Protec Brandbeveiliging.

Op veilige 1,5 meter afstand, maar toch even weg van de werkvloer, spraken we vandaag met Hans Brugmans, operationeel manager binnen Protec Brandbeveiliging. Hans geeft leiding aan een team van 27 collega’s in de mobiele service, planning en opleidingen. Met een tussenpoos van acht jaar werkt hij al elf jaar bij het bedrijf. In die elf jaar heeft hij samen met zijn team al veel uitdagende projecten uitgevoerd. We vroegen welk project hem het meest bijstaat en waarom.

“Het zijn er zoveel”, vertelt hij met een glimlach. “Maar de Klanderij in Enschede en het Retailpark in Hengelo, ja die waren wel bijzonder. In beide projecten hebben we sprinklermeldcentrales geïnstalleerd. Tijdens de realisatie en de inspecties zijn we heel zwaar beoordeeld door de gevestigde partijen en de inspectiebureau’s. Projecten zijn ons toen gegund op basis van het vertrouwen dat ze in ons hadden gekregen en de goede relatie die we hadden opgebouwd. Vanaf toen wist ik zeker: De markt kon niet meer om ons heen. We stonden er.”

Je bent dagelijks bezig met het brandveiliger maken van Nederland. Doe je dat vanuit een specifieke visie?

“Brandveiligheid in Nederland heeft vaak een tunnelvisie met teveel focus op de Brandmeldinstallatie (BMI). Er zou breder gekeken moeten worden naar de totale inzet van de brandveiligheidsoplossingen. In het Bouwbesluit 2012 wordt gesproken over:  ‘Veilig vluchten bij brand, nieuwbouw en bestaande bouw’. Hier moet niet alleen de BMI op aansluiten, maar een totaalpakket aan veiligheidsmaatregelen. Het is een samenspel van Bouwkundige, Installatietechnische en Organisatorische maatregelen, in vaktermen: de BIO. Zoals de constructie van het pand, de rookwarmteafvoer, ontruimingsalarminstallatie en het BHV- en ontruimingsplan, etc. We kunnen alles volgens de gegeven wet- en regelgeving installeren, maar als de BIO-mix niet op orde is blijft de kans op schade, letsel of erger door brand bestaan.”

Wat is je rol binnen de organisatie?

“Nou, ik ben niet zoals de rest, denk ik. Misschien ook niet altijd even makkelijk. Ik sta waar ik voor sta en ben daar duidelijk in. Dat is in het begin voor nieuwe collega’s wel even wennen, maar na verloop van tijd geeft dit vertrouwen in elkaar. Ik doe alles met volle beleving. Wat ik doe, doe ik 100%. Misschien wel inherent aan het werk, ingeslepen beroepsdeformatie. Een brandmeldinstallatie of beter de totale brandbeveiliging BIO-mix moet ook 100% kloppen. Een faalkans mag geen optie zijn. De risico’s bij brand zijn hiervoor te groot.”

Hoe zie je de toekomst?

“Protec Brandbeveiliging is een bedrijf met groeipotentie. We hebben veel kennis en goede mensen in huis. Ondanks de moeilijke situatie nu met Corona weet ik zeker dat we als bedrijf en als team sterk genoeg zijn.”

Hoe zie je de toekomst voor jezelf?

“Ik wil me gaan toeleggen op de inzet van brede dienstverlening, zoals we dat op dit moment doen in Hoog Catharijne. Daar hebben we het complete brandmeldsysteem van het winkelcentrum en kantoren in beheer en onderhoud. In de loop van de jaren is het systeem steeds groter geworden. Het gehele systeem bestaat nu in totaal uit maar liefst 55! brandmeldcentrales met daarop automatische- en handbrandmelders, alarmgevers, aspiratiebranddetectie en sprinklermeldinstallaties, welke samen in een netwerk zitten en zo één systeem vormen. Hoog Catharijne wordt dagelijks bemand door ons.” Mooi he.” zegt Hans.

“Ik ga me ook meer richten op onze opleidingentak. We bouwen steeds verder aan onze opleidingen. Onze kennis moeten we overdragen. Projectie-, onderhouds-, installatie- of OAI- deskundige. Wij leiden de mensen op. Het verder ontwikkelen van m’n collega’s of andere vakmensen(idioten), mooi toch!”

Meer weten?

Enthousiast geworden door het verhaal van Hans? Wil je meer weten over werken bij Hacousto Protec? Neem dan contact op met Hans en stel al je vragen.

Hans Brugmans

+31 (0) 6 12 55 54 64
Hans.Brugmans@HacoustoProtec.com

Interesse in een baan binnen Hacousto Protec, bekijk al onze vacatures. Wie weet staat er een gave uitdaging tussen.

ALLE UITDAGINGEN

Leave a Reply