Home » Advies Brandweer Nederland: realiseren laadvoorzieningen elektrische voertuigen parkeergarages

ADVIES BRANDWEER NEDERLAND: REALISEREN LAADVOORZIENINGEN ELEKTRISCHE VOERTUIGEN PARKEERGARAGES.

Brandgevaar elektrische voertuigen(EV’s)

Een parkeergarage was altijd een betonnen gebouw waar auto’s op fossiele brandstoffen geparkeerd stonden, nu wordt het ook een oplaadplek en staan er steeds meer moderne voertuigen met veel kunststoffen. Bij brand zorgt dit voor de nodige problemen: elektrische spanning, het vrijkomen van zeer giftige en bijtende stoffen en de snelle en niet te stoppen brandontwikkeling van EV’s en maken brandbestrijding zeer risicovol. Het langdurig koelen van de accu, bijvoorbeeld door het EV onder te dompelen, lijkt vooralsnog de enige effectieve manier om de brand te stoppen en herontsteking te voorkomen.

De energietransitie wordt omarmd, maar het moet wel op een veilige manier gebeuren. Door de intensiteit en brandduur van een EV kan er namelijk sprake zijn van onherstelbare schade aan het gebouw, de eventueel bovengelegen gebouwen en infrastructuur en de omgeving.

Brandweer Nederland heeft het advies voor eigenaren en exploitanten van parkeergarages opgesteld, zodat zij zich bewust zijn van de risico’s en risico verminderende maatregelen kunnen treffen. 

Op zoek naar hulp bij het uitvoeren van deze adviezen? Met kennis van brandveiligheid- en detectie helpen wij bij het implementeren van de maatregelen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een commercieel geëxploiteerde garage, een parkeergarage bij uw bedrijfspand of een parkeergarage van een VVE in een woongebouw. Protec Brandbeveiliging 010 – 511 99 20 of .

 

Klik op onderstaande PDF en lees het volledige advies met risico verminderende maatregelen.

BRANDWEER NEDERLAND

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Ijsbrand Kruithof

Business Unit Manager Brandbeveiliging

+31 (0)10 511 99 20STUUR EEN E-MAIL

Leave a Reply