Home » Implementatie Zabbix monitoring binnen service centre Hacousto Protec

Implementatie Zabbix monitoring binnen service centre Hacousto Protec.

Hacousto Protec en partner Xifeo ICT werken samen aan verhoging safety en security. Videotechnologie ontwikkelt zich razendsnel. Intelligente video analyse software, proces gestuurde video oplossingen en virtual reality ziet men steeds vaker en is onderdeel geworden van het operationeel proces bij bedrijven. Het is van essentieel belang dat safety en security goed afgestemd zijn op de bestaande ICT-structuren binnen organisaties. Derhalve heeft Hacousto Protec gekozen voor de implementatie van de Zabbix monitoring omgeving. Met deze monitoring oplossing kan Hacousto Protec de overeengekomen beschikbaarheid van het ingezette systeem aantoonbaar en nauwlettend monitoren.

Flexibele opzet
Opdrachtgevers van Hacousto Protec verwachten een systeemoplossing met een hoge mate van beschikbaarheid. Hans Schenk, projectmanager bij Hacousto Videotechniek vertelt over zijn ervaringen: “Voor klanten van Hacousto Protec is het essentieel dat het totale Video Management Systeem (VMS) optimaal functioneert. Hiervoor hebben we meerdere monitoringsystemen geëvalueerd en uiteindelijk gekozen voor Zabbix. De flexibele opzet van Zabbix maakt het uitermate geschikt om gekoppelde safety en security systemen en de bestaande ICT-structuren overzichtelijk en altijd te monitoren op beschikbaarheid. Het multifunctionele monitoringssysteem hebben we in samenwerking met onze partner Xifeo ICT ontworpen. De kennisoverdracht vanuit Xifeo ICT heeft het enthousiasme van mijn collega’s voor Zabbix alleen maar doen toenemen. Door het bundelen van de expertises van beide organisaties is een breed inzetbare monitoring oplossing ontworpen.

De Zabbix oplossing zorgt voor een betrouwbare en beheersbare monitoring van de safety en security en ICT-structuren. Eventuele falen zullen direct en procesmatig worden weergegeven en hersteld binnen de daarvoor afgesproken contractuele overeenkomst. De Zabbix oplossing geeft de gebruiker diverse mogelijkheden om managementrapporten te creëren die inzicht geven in gestelde beschikbaarheid.”

Inventarisatie en consultancy
Robert Hoekstra, consultant bij Xifeo ICT vertelt over de Zabbix oplossing, “Hacousto Protec heeft binnen hun 24*7 service centre de Zabbix oplossing geïmplementeerd. Met deze open-source applicatie kunnen actieve componenten binnen de bestaande ICT-structuur op een relatief eenvoudige manier gemonitord en beheerd worden. Zabbix is breed inzetbaar voor diverse organisaties en opdrachtgevers die altijd beheersbaar en in control willen zijn over hun ICT-omgeving.”

Implementatieteam Hacousto Protec en partner Xifeo ICT
Van links naar rechts: Chinwei Hoe (links voor), Hans Schenk (links achter), Peter Vader (midden voor), Stefan Sonneveld (midden achter), Robert Hoekstra (rechts).

Leave a Reply