Home » Interview met stagiaire Chantal Boll, commercieel technicus

Interview met stagiaire Chantal Boll, commercieel technicus in opleiding.

“Het delen van technische kennis op het gebied van safety en security voor een veiligere samenleving” is één van de kernwaarden van Hacousto Protec.

Dit brengen we onder andere in praktijk door tijd en geld te investeren in kennis van onze medewerkers en zeker ook in de kennis van onze toekomstige medewerkers. Een mooi praktijkvoorbeeld daarin is onze stagiaire Chantal Boll.

Chantal is twee maanden geleden gestart met haar stageperiode bij onze business unit Protec Brandbeveiliging. Mede door het inzetten van haar kennis kunnen we in de toekomst weer innovatieve brandbeveiligingsoplossingen realiseren. Haar enthousiasme, inzet en de beschikbare kennis binnen Protec hebben ervoor gezorgd dat zij binnen haar stageperiode haar diploma installatiedeskundige brandmeldinstallaties heeft behaald. In haar eigen tijd is zij gestart met studeren voor het diploma onderhoudsdeskundige. Samenwerken met Chantal is heel plezierig en daarom gaat zij haar stage ook voorzetten bij onze business unit Hacousto Communicatiesystemen.

Hallo Chantal, je bent ongeveer twee maanden geleden gestart met je stage bij Protec Brandbeveiliging. Hoe heb je je stageperiode ervaren?

Mijn tijd bij Protec kan ik niet anders omschrijven als ontzettend leerzaam. Ik ga nu mijn tweede leerjaar van commercieel technicus in en de kennis die ik bij dit bedrijf heb opgedaan kan ik ontzettend goed gebruiken in mijn huidige opleiding.

Hoe ben je bij Hacousto Protec terecht gekomen?

In het laatste jaar van mijn middelbare school heb ik bij Hacousto Protec een snuffelstage gelopen van 1 week. Hier was ik zo enthousiast over dat ik besloten heb om een technische opleiding te gaan volgen. Dit is nu de tweede keer dat ik hier stage loop en de derde en vierde keer komen er zeker weten ook aan. Je zal waarschijnlijk denken waarom vier jaar bij hetzelfde bedrijf? Daar kan ik erg kort over zijn; ik denk dat ik het ontzettend getroffen heb binnen dit bedrijf. Als je laat zien dat je geïnteresseerd bent en wilt leren, doen ze er alles aan om je meer kennis op te laten doen. Zo heb ik onlangs mijn diploma installatiedeskundige gehaald, mede dankzij de hulp van collega’s. Ook krijg je de mogelijkheid om op verschillende afdelingen stage te lopen. Ook na mijn stageperiode heb ik, op mijn vakantie na, mijn gehele schoolvakantie vakantiewerk bij dit bedrijf gedaan.

Waar bestonden je werkzaamheden uit?

Mijn werkzaamheden bij Protec bestonden voornamelijk uit het projecteren, calculeren en maken van offertes op de afdeling verkoop binnendienst als Sales Engineer. Ook ben ik een week met een monteur mee op onderhoud geweest.

Je bent nu ingeburgerd bij het team van Protec Brandbeveiliging, maar hoe verliep je eerste week?

Omdat ik hier eerder stage heb gelopen was het wat makkelijker. Ik kende eigenlijk alle collega’s al en werd heel enthousiast onthaald. Ik had er met name heel veel zin in.

Je gaat in november de overstap maken naar het team van Hacousto Communicatiesystemen, hoe kijk je daar tegenaan?

Ik denk dat het belangrijk is dat je alle facetten van het bedrijf ziet. Communicatie heeft de meeste overlap met brandtechniek en zo kan ik alles wat ik bij Brand heb geleerd ook daar toepassen.

Hoe lang duurt je stageperiode bij de business unit Hacousto Communicatiesystemen?

Wederom rond de 2 maanden.

Hoe zie je je verdere carrière? Heb je al een plan?

Ik ga dit jaar starten met mijn 2e jaar commercieel technicus op het ROC Mondriaan in Den Haag. Totaal duurt de opleiding 3 jaar. Mijn vierde stageperiode zal ook bij Hacousto Protec plaatsvinden. Na mijn studie zou ik graag accountmanager worden in de techniek. Niks met nagels, haar of ander gefreubel, dat past niet bij mij. Mijn voorkeur gaat uit naar de brandtechniek.

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter.

Enthousiast geworden door het verhaal van Chantal? Bekijk eens onze opstaande vacatures binnen Hacousto Protec. Wie weet staat er een gave uitdaging tussen.

Kim van Rooij

Corporate Recruiter

+31 (0)6 5199 2881
recruitment@hacoustoprotec.com

ALLE UITDAGINGEN

Leave a Reply