Skip to main content
Zoeken

Waar rook is, is video

Videobranddetectie

Snelle en nauwkeurige branddetectie

De kracht van beeld

Vraag demo aanBekijk brochure

Bij brandveiligheid is reactiesnelheid en accuratesse cruciaal. In uitdagende omgevingen met stof, vuil en agressieve dampen of gebouwen met hoge plafonds schieten conventionele branddetectieoplossingen regelmatig tekort.

Videobranddetectie (VBD) is een innovatieve en efficiënte manier om rook en brand in een zeer vroeg stadium te detecteren. VBD maakt gebruik van beveiligingscamera’s en slimme videoanalysesoftware die beginnende branden in het camerabeeld kunnen herkennen. U bespaart daarmee kostbare reactietijd.

Het is snel

Bij een VBD-systeem hoeft, in tegenstelling tot veel andere branddetectietechnologieën, de rook of de warmte zich niet te verplaatsen naar de detector. De camera’s ‘zien’ het gevaar onmiddellijk bij de bron. Door het efficiënt gebruik van de CCTV-beveiligingscamera’s kan brandgevaar van zeer grote afstand worden gezien.

Het is accuraat

Het VBD-systeem analyseert het videobeeld efficiënt en maakt onderscheid tussen een beginnende brand en andere onregelmatigheden, zoals mensen die in het gezichtsveld lopen, dieren, voertuigen, stof of objecten. Door de nauwkeurigheid van een VBD-systeem zal het aantal ongewenste alarmen extreem laag zijn.

Het biedt de mogelijkheid van verificatie op afstand

De VDB-alarm- of storingsmelding kan worden doorgeschakeld naar uw (bestaande) brandmeld- en ontruimingsinstallatie, uw bewakingsloge en/of particuliere alarmcentrale (PAC). Op basis van de camerabeelden kunt u het brandalarm verifiëren en hulpdiensten inschakelen (geverifieerd brandalarm).

Vraag een demo aan

Vul het onderstaande formulier in voor een demo-aanvraag.

    Meer weten?

     

    Wilt u meer weten over videobranddetectie? Neem dan contact met één van onze specialisten.

    +31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail
    Close Menu