Video- branddetectie

Waar rook is, is video

Vraag demo aanBekijk brochure
Home » Video Branddetectie

De kracht van beeld

Snelle en nauwkeurige branddetectie

Bij brandbeveiliging is reactiesnelheid en accuratesse cruciaal. In uitdagende omgevingen met stof, vuil en agressieve dampen of gebouwen met hoge plafonds schieten conventionele branddetectieoplossingen regelmatig tekort.

Videobranddetectie (VBD) is een innovatieve en efficiënte manier om rook en brand in een zeer vroeg stadium te detecteren. VBD maakt gebruik van beveiligingscamera’s en slimme videoanalysesoftware die beginnende branden in het camerabeeld kunnen herkennen. U bespaart daarmee kostbare reactietijd.

Het is snel

Bij een VBD-systeem hoeft, in tegenstelling tot veel andere branddetectietechnologieën, de rook of de warmte zich niet te verplaatsen naar de detector. De camera’s ‘zien’ het gevaar onmiddellijk bij de bron. Door het efficiënt gebruik van de CCTV-beveiligingscamera’s kan brandgevaar van zeer grote afstand worden gezien.

Het is accuraat

Het VBD-systeem analyseert het videobeeld efficiënt en maakt onderscheid tussen een beginnende brand en andere onregelmatigheden, zoals mensen die in het gezichtsveld lopen, dieren, voertuigen, stof of objecten. Door de nauwkeurigheid van een VBD-systeem zal het aantal ongewenste alarmen extreem laag zijn.

Het biedt de mogelijkheid van verificatie op afstand

De VDB-alarm- of storingsmelding kan worden doorgeschakeld naar uw (bestaande) brandmeld- en ontruimingsinstallatie, uw bewakingsloge en/of particuliere alarmcentrale (PAC). Op basis van de camerabeelden kunt u het brandalarm verifiëren en hulpdiensten inschakelen (geverifieerd brandalarm).

Hacousto Protec biedt de videobranddetectie-oplossing aan in samenwerking met:

Video #1.

Araani BatteryCharger 3 TF2

In deze video ziet u hoe de camera in een acculaadruimte voor vorkheftrucks een proefbrand detecteert. Oranje kader = vooralarm, rode kader is brandalarm.

Video #2.

Araani Warehouse

Door de hoogte van de ruimten kunnen opslagloodsen en distributiecentra heel uitdagend zijn voor branddetectie. In deze video ziet u hoe de camera vanaf grote hoogte een brand op vloerniveau detecteert. Oranje kader = vooralarm, rode kader is brandalarm.

Video #3.

Araani WasteRecycling

In het afvalverwerkingsproces ontstaan regelmatig branden. Met name door de aanwezigheid van veel brandstof die vaak gemengd wordt met zuurstof. Deze video laat een snelle branddetectie zien van een echte brand in een afvalverwerkings­bedrijf. Oranje kader = vooralarm, rode kader is brandalarm.

Vraag een demo aan

Vul het onderstaande formulier in voor een demo-aanvraag.