Skip to main content
Zoeken

Kentekenherkenning

 

Snelle en eenvoudige identificatie
Wie negeert het inrijverbod? Wie vraagt er toegang tot de parkeergarage? Wie rijdt er na het tanken door zonder te betalen? En wie haalde daar in over een doorgetrokken streep? Bij al deze situaties kan kentekenherkenning helpen!

 

Herkenning of registratie?
Een kentekenherkenningssysteem bestaat uit kentekenherkenning en/of -registratie door middel van intelligente software en camera’s. Het dient als identificatiemiddel, om bijvoorbeeld iemand toegang te verlenen, om verkeersovertredingen te bestraffen of om niet-betalers van parkeergelden te achterhalen. Daarnaast wordt het toegepast voor automatische voertuigclassificatie (AVC), waarmee de grootte, dimensie en snelheid van een voertuig bepaald wordt. Dit is met name handig bij het herkennen van vervoer van gevaarlijke stoffen.

De kwaliteit van de software en camera’s is van groot belang om de kentekens juist te lezen. Het implementeren van bewezen kentekenherkenningssystemen en intelligente software is cruciaal. Daarnaast kan de ANPR-data worden gebruikt voor koppelingen en integratie met bijvoorbeeld toegangscontrole- en securitymanagementsystemen.

Meer weten?

 

Wilt u meer weten over kentekenherkenning? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail
Close Menu