Home » Videotechniek » Kentekenherkenning

Kentekenherkenning.

Snelle en eenvoudige identificatie

Wie negeert het inrijverbod? Wie vraagt er toegang tot de parkeergarage? Wie rijdt er na het tanken door zonder te betalen? En wie haalde daar in over een doorgetrokken streep? Bij al deze situaties kan kentekenherkenning helpen!

Herkenning of registratie?

Een kentekenherkenning-systeem bestaat uit kenteken herkenning of registratie. Oftewel zelf een kenteken kunnen lezen of intelligente software en camera’s, die kentekens lezen en registreren. Dit dient als identificatiemiddel, om bijvoorbeeld iemand toegang te verlenen tot een terrein of om een verkeersovertreding te bestraffen. Daarnaast wordt het toegepast voor automatische voertuigclassificatie (AVC), waarmee de grootte, dimensie en snelheid van een voertuig bepaald wordt. Handig bij bijvoorbeeld het herkennen van vervoer van gevaarlijke stoffen.

De kwaliteit van de software en camera’s is van groot belang om de kentekens juist te lezen. Het implementeren van bewezen kentekenherkenning-systemen en intelligente software is cruciaal. Daarnaast kan de ANPR data worden gebruikt voor koppelingen en integratie met bijvoorbeeld toegangscontrole- en security management systemen.

Meer weten?

Neem contact op met onze specialist

Meer weten over Kentekenherkenning? Neem contact op met Edwin.

Edwin Schriel

Account Manager Videotechniek

+31 (0)6 82 72 96 34STUUR EEN E-MAIL