Skip to main content
Zoeken

Veiligheid bij op afstand bedienbare objecten (bruggen & sluizen)

De optimale veiligheid bij op afstand bedienbare objecten is een belangrijk agendapunt bij centrale en decentrale overheden. Met een aantal incidenten en ernstige ongelukken nog vers in het geheugen is een ieder zich bewust dat hier een verbeterslag en veiligheidskader voor moet worden vastgesteld. De onderzoeksraad heeft recent een rapport gepubliceerd (veiligheid van op afstand bediende bruggen – lessen uit het ongeval Prins Bernhardbrug Zaandam) waarin geadviseerd wordt dat bruggen die op afstand bediend worden, mogelijk onvoldoende veilig zijn en een risico kunnen vormen in het dagelijks gebruik.

Daarnaast is gesignaleerd dat de doorvertaling van de landelijk wettelijke kaderdocumenten van Rijkswaterstaat niet verplicht zijn gesteld bij objecten van decentrale overheden zoals gemeentes en provincies. De onderzoeksraad heeft geconcludeerd dat er een duidelijk verbeterslag valt te behalen in het stellen hiervan.

 

Meer grip door uniform ontwerpproces en veiligheidskaders
Bij de selectie van een videosysteem voor bediening op afstand dient niet alleen gekeken te worden naar de losstaande productspecificaties. Kennis en ervaring met diverse centrale en decentrale systemen in combinatie met kaderdocumenten is een must. Het is ook van essentieel belang om te kijken naar de filosofie en manier van werken van de videospecialist. Een holistische benadering waarbij alle technische en functionele schakels naadloos in elkaar passen verdient de aanbeveling. De videospecialist beoordeelt de impact van de mogelijke oplossing op alle betrokken schakels en adviseert over de voor- en nadelen.

Whitepaper

Download hier uw gratis whitepaper

In deze whitepaper meer informatie over:

  • 3D-video-safety-simulatie-tool (VSST) & video-live-locatie-onderzoek (VLLO)
  • Optimalisatie in systeemkoppelingen
  • Live en beeldvertragingen
  • Weergave objectbeelden
  • Maximaal beheer en beschikbaarheid
  • Cybersecure

Meer weten?

 

Meer weten over de inzet van camera’s bij op afstand bedienbare objecten, zoals bruggen? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail
Close Menu