Skip to main content
Zoeken

Naar de hoogste graad van securitymanagement voor datacenters

Het internetgebruik is de afgelopen jaren explosief gegroeid en niet meer weg te denken uit ons leven. Alle digitale diensten zoals webhosting, cloud en mobiele apps waar men dagelijks gebruik van maakt, worden verzorgd vanuit datacenters. Ondanks het feit dat veel mensen onbekend zijn met datacenters, vormen zij het fundament van onze (digitale) economie. Datacenters zijn in de regel anoniem uitziende fabrieksgebouwen waar data op industriële schaal worden verwerkt en vastgelegd. Amsterdam is met ruim 100 datacenters het internetknooppunt van Europa.

Een professioneel beheerd datacenter heeft kostbare back-upsystemen die vaak te duur zijn voor de meeste bedrijven om zelf aan te schaffen en te onderhouden. Redundantie in koeling, power en communicatiesystemen zorgen voor de constante verbinding die essentieel is voor elk bedrijf. Juist door het gezamenlijk gebruik maken van de state-of-the-art voorzieningen van een datacenter ontstaan kostenvoordelen. Ook kunnen gebruikers flexibel uitbreiden en zo gemakkelijk hun dataverkeer laten groeien.

Vanzelfsprekend moet je als organisatie het extern opslaan van bedrijfskritische informatie niet licht nemen. Datacenters zijn zich als geen ander bewust dat zij de data van klanten te allen tijde moeten beschermen en dienen hun gebruikers ervan te overtuigen dat derden nimmer toegang hebben tot hun data. Hacousto Protec biedt diensten die panden elektronisch en bouwkundig beveiligen, zodat er een hoge graad van beveiliging en veiligheid wordt bereikt.

De meeste datacenters hebben 24/7 een beveiliger in het pand zitten die de tooling bewaakt en actief betrokken is bij de autorisatie van medewerkers en externe bezoekers. Hacousto Protec werkt met klanten aan het ontwerp van de beveiligingssystemen (topologie). Het inregelen van de autorisatieniveaus en deze toepassen op verschillende groepen is een uitdagende exercitie. De afgelopen jaren hebben wij diverse gerenommeerde datacenters begeleid bij de technische implementatie van toegangscontrole- en beveiligingssystemen. Van de tekentafel tot en met het onderhoud & beheer.

 

Toegangscontrole, camera-observatie en inbraaksignalering
Als reseller van AMAG-technologie ondersteunt Hacousto klanten bij het design en de opzet van het securitymanagement platform. De drie beveiligingssystemen (toegangscontrole, camera-observatie en inbraaksignalering) worden hierin geïntegreerd en centraal beheerd. In samenwerking met AMAG installeren wij het geïntegreerde securitymanagementplatform ‘Symmetry’ bij onze klanten. Luchthavens, ministeries en zelfs het Pentagon maken gebruik van ‘Symmetry’. Dit is het ultieme bewijs dat dit platform op het gebied van beveiliging tot de beste van de markt behoort.

 

Threat management levels
Binnen de AMAG-methodologie onderscheiden we vijf dreigingsniveaus die met de klant volledig worden ingeregeld. Allereerst richten we de toegangscontrole in voor dagelijks gebruik onder normale omstandigheden. Bij een verhoogd dreigingsniveau worden automatisch systemen en autorisatieniveaus aangepast. Zo kunnen personen onder normale omstandigheden bijvoorbeeld wel met hun pas door de toegangsdeur, maar hebben zij autorisatie nodig om het gebouw verder te betreden. In geval van dreiging wordt dit direct aangepast en dienen bezoekers al om autorisatie te vragen bij de eerste deur. Op basis van de wensen van de klant kunnen cameraposities per dreigingsniveau aangepast worden.

 

Het securitymanagementproces van Hacousto Protec
Het proces begint met een inventarisatie waarin we de wensen en eisen rondom het beveiligingsvraagstuk in kaart brengen. Op basis van deze inzichten stelt Hacousto Protec een functioneel en technisch ontwerp op. Deze wordt na een feedbackronde definitief gemaakt waarna het project wordt gepland en uitgevoerd. In een service-level-agreement nemen wij de spelregels voor het onderhoud en beheer op. Zo weten beide partijen waar zij aan toe zijn ten aanzien van bijvoorbeeld responsetijden en leadtime to repair. Hacousto Protec stelt alles in het werk om de hoogste graad van securitymanagement voor datacenters te bereiken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het beveiligen van datacenters? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail

Leave a Reply

Close Menu