Skip to main content
Zoeken

Brandmeldsystemen

Helft bedrijven failliet na brand

Brand is niet alleen levensgevaarlijk voor mensen; het kan ook het voortbestaan van bedrijven en instellingen in gevaar brengen. Veel bedrijven en instellingen zijn goed verzekerd, maar toch laten de statistieken zien dat circa de helft binnen twee jaar na een brand van enige omvang failliet gaat. Deze faillissementen worden veroorzaakt doordat de door brand getroffen bedrijven gedurende langere tijd hun leveringsverplichtingen niet kunnen nakomen en klanten gaan zoeken naar alternatieve leveranciers. Deze klanten komen na herstel van de productiecapaciteit lang niet allemaal terug. Verder lopen allerlei kosten tijdens het herstel van de productiecapaciteit gewoon door en zijn er geen of veel minder inkomsten.

 

Snelle alarmering bij levensbedreigende situaties
Vanuit de wettelijke zorgplicht is iedere werkgever verplicht een (brand-)veilige werkplek te bieden aan zijn medewerkers. Deze verplichting en het economisch belang van het voortbestaan van het bedrijf maken het aanleggen van een op maat gesneden brandmeldsysteem interessant. Het snel detecteren van een brand bevordert het tijdig ontvluchten en snel starten met blussen. Tijdig ontvluchten spaart mensenlevens en snel starten met blussen beperkt de schade en dus ook de tijd die nodig is voor herstel.

 

Aantoonbaar voldoen aan de wettelijke verplichtingen
Ervaren en gediplomeerde medewerkers geven een eerlijk advies over het aanleggen en onderhouden van een effectief brandmeldsysteem. Uitvoeren van dit advies geeft het voordeel dat u aantoonbaar voldoet aan de wettelijke verplichtingen en minimaliseert het risico van een faillissement als gevolg van brand. Naast het aantoonbaar voldoen aan de wettelijke verplichtingen denken wij ook graag met u mee over echte brandveiligheid.

Meer weten?

Neem contact op met onze safety-experts.
Of het nu gaat om bruggen, tunnels, stations, theaters, winkelcentra of andere objecten, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing om de veiligheid te optimaliseren.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail
Close Menu