Skip to main content
Zoeken

Glasvezelbranddetectie

Gratis whitepaper

Snelle branddetectie in uitdagende omstandigheden en toepassingsgebieden

 

Volledig inzicht in de temperatuurprofielen op alle plekken van een terminal, tunnel, gebouw of industriële locatie is een steeds vaker gehoorde eis. Grote gebouwen, industriële complexen en kritische infrastructuur stellen hoge eisen op het gebied van betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid. Brand in gevarenzones in dergelijke objecten kan verwoestende gevolgen hebben met risico voor de aanwezige mensen, goederen en bedrijfsmiddelen. Daarnaast brengt een brand altijd gevolgschade met zich mee; lange stilstandtijden hebben grote gevolgen voor de rentabiliteit en zelfs voor het voortbestaan van een bedrijf. Ook de samenleving kan veel en langdurig hinder ondervinden van een brand. Denk aan de effecten die optreden doordat een tunnel of parkeergarage langdurig afgesloten moet worden.

 

Door brand in het vroegst mogelijke stadium op te sporen heeft men meer tijd om te reageren, te evacueren en te blussen voordat ze het bedrijf, het gebouw of zelfs levens in gevaar brengt. Snel branden detecteren en nauwkeurig (tot op twee meter) de locatie identificeren is mogelijk met innovatieve glasvezeloplossingen. Dit lineaire branddetectiesysteem meet om de paar seconden nauwkeurig temperatuurprofielen over lengtes glasvezel van enkele duizenden meters.

 

In deze whitepaper bespreken we de voordelen van glasvezeltechnologie bij het vroegtijdig detecteren van een brand. Ook laten we zien dat de glasvezelbranddetectie-oplossing snel en gemakkelijk te koppelen is met bestaande veiligheidsmanagementsystemen.

In deze whitepaper vind
je antwoord op:

 • Hoe men volledig inzicht krijgt in temperatuurprofielen in grote gebouwen, industriële complexen en kritische infrastructuur.
 • Wat Glasvezel Branddetectie en Digital Temperature Sensing (DTS) inhoudt.
 • Hoe men met DTS snel brand kan detecteren, tot op 2 meter nauwkeurig.
 • Welke voordelen DTS heeft in terugverdientijd, betrouwbaarheid, flexibiliteit en systeemkoppelingen.

Download whitepaper

  Meer weten?

  Meer weten over glasvezelbranddetectie of advies nodig bij brandveiligheidsvraagstukken? Neem contact op met één van onze experts.

  +31 (0)88 1428 000Stuur een e-mail

  Leave a Reply

  Close Menu