Skip to main content
Zoeken

Aspiratiedetectie

Brand detecteren voordat het een brand is

 

Heeft u ruimten waarin langzaam ontwikkelende smeulbranden moeilijk te detecteren zijn, zoals datacenters, koel- en vriesruimten, theaters en bijvoorbeeld zeer stoffige industriële ruimten?

Cirrus Hybrid is een geavanceerde oplossing die in het allereerste stadium onzichtbare verbrandingsgasdeeltjes detecteert nog voordat de brand is ontstaan. Dit in tegenstelling tot een conventioneel aspiratiesysteem dat pas brand detecteert bij zichtbare rookdeeltjes. Het unieke aspiratiesysteem detecteert in zo’n vroeg stadium dat het de meeste tijd wint om adequaat actie te ondernemen. Snelle en overhaaste detectie zou kunnen leiden tot onechte of ongewenste meldingen.

Cirrus Hybrid is de volgende generatie ‘Aspirating Detectors’ (of luchtbemonsteringsdetectors). Lucht wordt vanuit de beschermde ruimte via een netwerk van bewaakte bemonsteringsleidingen naar een aan de muur gemonteerde brand- of rookmelder gezogen. De detector gebruikt een ingebouwde blazer om de lucht door de pijpen vanuit de ruimte te transporteren. Door gebruik te maken van de twee beste vormen van aspiratietechnologieën Cloud Chamber Detection (CCD) en Early Warning Smoke Detection (EWSD) in één detector, biedt de Cirrus Hybrid-detector een apparaat dat brand en rook kan detecteren over het grootste bereik van brandtypen.

 

Meer weten?

 

Wilt u meer weten over aspiratiedetectie- en systemen? Neem dan contact met één van onze specialisten.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail
Close Menu