Skip to main content
Zoeken

Implementatie Zabbix-monitoring binnen managed service center Hacousto Protec

Implementatieteam Hacousto Protec en partner Xifeo ICT
Van links naar rechts: Chinwei Hoe (linksvoor), Hans Schenk (linksachter), Peter Vader (middenvoor), Stefan Sonneveld (middenachter), Robert Hoekstra (rechts)

Hacousto Protec en partner Xifeo ICT werken samen aan de verhoging van safety en security. Videotechnologie ontwikkelt zich razendsnel. Intelligente videoanalysesoftware, procesgestuurde video-oplossingen en virtual reality ziet men steeds vaker en zijn onderdeel geworden van het operationele proces bij bedrijven. Het is van essentieel belang dat safety en security goed afgestemd zijn op de bestaande ICT-structuren binnen organisaties. Derhalve heeft Hacousto Protec gekozen voor de implementatie van de Zabbix-monitoringomgeving. Met deze monitoringoplossing kan Hacousto Protec de overeengekomen beschikbaarheid van het ingezette systeem aantoonbaar en nauwlettend monitoren.

 

Flexibele opzet
Opdrachtgevers van Hacousto Protec verwachten een systeemoplossing met een hoge mate van beschikbaarheid. Hans Schenk, projectmanager bij Hacousto Protec vertelt over zijn ervaringen: “Voor klanten van Hacousto Protec is het essentieel dat het totale videomanagementsysteem (VMS) optimaal functioneert. Hiervoor hebben we meerdere monitoringsystemen geëvalueerd en uiteindelijk gekozen voor Zabbix. De flexibele opzet van Zabbix maakt het uitermate geschikt om gekoppelde safety- en securitysystemen en de bestaande ICT-structuren overzichtelijk en altijd te monitoren op beschikbaarheid. Het multifunctionele monitoringssysteem hebben we in samenwerking met onze partner Xifeo ICT ontworpen. De kennisoverdracht vanuit Xifeo ICT heeft het enthousiasme van mijn collega’s voor Zabbix alleen maar doen toenemen. Door het bundelen van de expertises van beide organisaties is een breed inzetbare monitoringoplossing ontworpen.

De Zabbix-oplossing zorgt voor een betrouwbare en beheersbare monitoring van de safety-, security- en ICT-structuren. Eventueel falen wordt direct en procesmatig weergegeven en hersteld binnen de daarvoor afgesproken contractuele overeenkomst. De Zabbix-oplossing geeft de gebruiker diverse mogelijkheden om managementrapporten te creëren die inzicht geven in gestelde beschikbaarheid.

 

Inventarisatie en consultancy
Robert Hoekstra, consultant bij Xifeo ICT vertelt over de Zabbix-oplossing, “Hacousto Protec heeft binnen het managed service center de Zabbix-oplossing geïmplementeerd. Met deze open-source applicatie kunnen actieve componenten binnen de bestaande ICT-structuur op een relatief eenvoudige manier gemonitord en beheerd worden. Zabbix is breed inzetbaar voor diverse organisaties en opdrachtgevers die altijd beheersbaar en in control willen zijn over hun ICT-omgeving.”

Meer weten?

Neem contact op met onze experts.
Of het nu gaat om bruggen, tunnels, stations, theaters, winkelcentra of andere objecten, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail

Leave a Reply

Close Menu