Skip to main content
Zoeken

Samen weer verantwoord reizen!

Inzet van contactloze bedienknop wint innovatiecompetitie HTM personenvervoer

HTM is het openbaarvervoersbedrijf van én voor de Haagse regio. Met haar trams, light-railvoertuigen en bussen is het bedrijf een herkenbaar en vertrouwd gezicht in de regio. Door de coronapandemie is het aantal reizigers sterk teruggelopen en zijn de dienstregelingen aanpast. HTM consulteerde de markt over de inrichting naar het nieuwe normaal, dat toekomstbestendig, veilig en efficiënt vervoer moet bieden en organiseerde de ‘InnOVatiecompetitie’.

 

Aan de InnOVatiecompetitie namen in totaal 14 leveranciers deel. HTM wilde de gezamenlijke innovatiekracht gebruiken om het vertrouwen in het OV terug te winnen en angst of het risico op besmetting tijdens het reizen te verkleinen.

 

Het winnende idee
Hacousto Protec wint de competitie met de inzet van de touchless bedienknop. Zonder fysieke aanraking kan men de deuren van een tram of trein openen, het stopsein van de bus indrukken, de intercomverbinding of een alarm activeren. Hiermee wordt de kans op besmetting aanzienlijk teruggebracht. De touchless bedienknop maakt gebruik van innovatieve technieken zoals infrarood, radar en/of video.

 

Samenwerking en maatwerk
HTM personenvervoer en Hacousto Protec gaan samen onderzoeken welke techniek het best past bij de eisen en wensen van HTM en haar reizigers. Engineering vindt plaats in het R&D-centrum van Hacousto Protec, waarna de productieafdeling op korte termijn het maatwerkconcept kan uitrollen. Praktijktesten worden in samenwerking met het expertteam van HTM uitgevoerd.

Teamfoto HTM en Hacousto Protec, van links naar rechts:
Gerard van den Broek, technisch specialist rail HTM; Ronald Coelman, sr. productmanager reizigersinformatie HTM; Marcel Bergenhenegouwen, strategisch inkoper HTM; Dirk van Atten, algemeen directeur Hacousto Protec; Remco Jongerius, accountmanager Hacousto Protec; Ian Bovelander, projectmanager innovatie HTM.

Meer weten?

Neem contact op met één van onze experts.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail

Leave a Reply

Close Menu