Skip to main content
Zoeken

Rotterdam krijgt groene boog

Hacousto Protec is als onderaannemer betrokken bij de engineering en installatie van de audiosystemen voor de Tunnel Technische Veiligheidsinstallatie (TTI).

 

Bijna dagelijks staan er files op de snelwegen A13 bij Overschie en de A20 tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein. Om de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de regio Rotterdam te vergroten, legt Rijkswaterstaat een nieuwe snelweg aan: de A16 Rotterdam. De nieuwe, 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport.

In dit project worden de nieuwste inzichten op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid in de praktijk gebracht. De weg wordt zo optimaal mogelijk ingepast in het landschap en zal energieneutraal zijn. Om geluidoverlast door verkeer te voorkomen, wordt voor de A16 extra geluiddempend asfalt gebruikt (fijne, tweelaags zoab). Ook komen er geluidschermen en grondwallen. Aangrenzende gebieden zoals het Terbregseveld, Vlinderstrik en Lage Bergse Bos worden opnieuw ingericht en met elkaar verbonden met fiets- en wandelpaden. Naar verwachting gaat de weg eind 2024 open voor verkeer.

Een combinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI is verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van de nieuwe ring in Rotterdam-Noord. Hacousto Protec is als onderaannemer betrokken bij de engineering en installatie van de audiosystemen voor de Tunnel Technische Veiligheidsinstallatie (TTI). De basis van het audiosysteem is het door Hacousto Protec ontworpen NADD-systeem  (Netwerk Audio Data Distributie).

Het intercomsysteem in de tunnels bestaat uit noodtelefoons bij iedere hulpkast en intercoms bij verkeersdoorgangen en technische ruimten. Zo kunnen weggebruikers snel contact leggen met de centrale meldkamer. Met de omroepinstallatie kan de centrale meldkamer snel en gericht gesproken boodschappen en instructies naar de weggebruikers sturen in de tunnels, toeritten en doorgangen. Hiermee worden weggebruikers snel en specifiek geïnformeerd bij een calamiteit, incident of stilstand.

Voor een mooie impressie van de nieuwe rijksweg bekijk de video van Rijkswaterstaat.

Meer weten?

 

Neem contact op met onze safety-experts.
Of het nu gaat om bruggen, tunnels, stations, theaters, winkelcentra of andere objecten, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail

Leave a Reply

Close Menu