Skip to main content
Zoeken

Verbouwing station Almere Centrum

Vervangen van het video,- omroep,- en ontruimingsalarmsysteem

Samen met onze opdrachtgevers Infra Comms en De Groot Installatiegroep gaan we deelnemen aan het project rondom de verbouwing van station Almere Centrum.

 

Verbouwing
Het uit 1987 daterende gebouw is volgens de NS, spoorbeheerder Prorail en de gemeente Almere aan een grondige renovatie toe. Het doel van deze opknapbeurt is om de voorzieningen van het station te verbeteren en aan te laten sluiten op de omgeving. Het station krijgt straks betere faciliteiten en een open uitstraling met een brede en overzichtelijke passage door de hal, die het Stationsplein en Mandelaplein naadloos met elkaar verbinden.

 

Almere 2.0
Het vernieuwde station draagt bij aan de ambities van Almere 2.0 waarin gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk samen investeren in dat wat de stad nog aantrekkelijker maakt voor Almeerders en de regio. De komst van de Floriade Almere 2022 is aanleiding om het station eerder dan de bedoeling was op te knappen. Het station is dan klaar om de bezoekers aan de expo Floriade te ontvangen. De feitelijke (ver)bouwwerkzaamheden starten begin 2021.

 

Onze bijdrage
De aard van de werkzaamheden vraagt om verschillende expertises. Hacousto Protec zal het komende jaar het video,- omroep,- en ontruimingsalarmsysteem vervangen. Na het doorlopen van verschillende testfases zullen we de systemen ontwerpen, configureren en in bedrijf stellen.

Laatste nieuws over de verbouwing is te zien via Omroep Flevoland https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/196698/verbouwing-station-almere-centrum-maandag-van-start

Meer weten?

 

Neem contact op met één van onze experts.
Met bewezen technologie en aantoonbare projectresultaten werkt Hacousto Protec mee aan grote en complexe utiliteits-, retail-, infra-, overheids-, industrie- en havenprojecten van Nederland.

+31 (0)88 1428 000Stuur een e-mail

Leave a Reply

Close Menu