Skip to main content
Zoeken

Eerste oplevering binnen ‘groot onderhoud bruggen en sluizen’

Renovatieproject Urkersluis

Publicatiedatum: 16 april 2020

 

Het groot onderhoud- en renovatieproject van de bruggen en sluizen in Flevoland is gebundeld op zestien locaties in twee polders. In februari 2020 werd er gestart met de renovatiewerkzaamheden aan de Urkersluis op Urk. De eerste sluis die binnen dit omvangrijke project zou worden gerenoveerd. Tijdens de werkzaamheden is de sluis met brug buiten bedrijf gesteld en vervolgens omgebouwd. Alle bruggen en sluizen die door provincie Flevoland bediend worden, krijgen een nieuw bediensysteem en een nieuwe noodbedieningscentrale. Voor de Urkersluis heeft Hacousto Protec de omroep- en intercominstallatie, de aanmeldvoorziening en de installatie van de marifoons voor haar rekening genomen. Na een geslaagde site-acceptance-test is de Urkersluis in april 2020 opgeleverd aan de opdrachtgever en opengesteld voor de vaart.

Het onderhoudsproject is een teamproject bestaande uit de aannemerscombinatie Croonwolter&dros – Hollandia Services, onderaannemers en leveranciers. In vier jaar tijd moest deze flinke opknapbeurt geklaard worden. Binnen het team draagt elke organisatie de verantwoordelijkheid voor zijn of haar discipline en onderlinge afstemming met de andere partijen. Afstemming vindt plaats op basis van een ‘lean planning’, waardoor de aaneenschakeling van werkzaamheden en activiteiten achtereenvolgens en op elkaar afgestemd worden.

Na de renovatie van de Urkersluis volgde in september 2020 de Arie de Witbrug te Urk en in oktober 2020 de Friese Sluis te Lemmer.

 

Meer weten?

 

Neem contact op met onze experts.
Of het nu gaat om bruggen, tunnels, stations, theaters, winkelcentra of andere objecten, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail

Leave a Reply

Close Menu