Skip to main content
Zoeken

In oude stijl bewaard

Renovatie Friese Sluis te Lemmer

Publicatiedatum: 12 januari 2021

 

Sluis voor sluis, brug voor brug gaat het GOBS-project verder. 16 december 2020 vond de oplevering van de Friese Sluis in Lemmer plaats. De Friese Sluis is een monumentaal bouwwerk uit de jaren ’40. De uitdaging was renoveren met moderne technieken, waarbij de oude bouwwerkstijl behouden bleef.

 

Centraal besturings- en bediensysteem
Vroeger werden de sluizen en bruggen op locatie bediend. In 2014 is de bediening overgegaan op bediening op afstand vanuit het provinciehuis in Lelystad, allemaal met verschillende systemen. Binnen het GOBS-project worden alle bruggen en sluizen geïntegreerd met een centraal besturings- en bediensysteem en een nieuwe noodbedieningscentrale. Zo ook de Friese Sluis in Lemmer.

 

Moderne communicatietechnieken
Met het installeren van een omroep- en intercominstallatie, een aanmeldvoorziening en marifoons is de sluis voorzien van uitgebreide communicatievoorzieningen. Via het nieuwe centrale systeem kan men vanuit de meldkamer in het provinciehuis communiceren met de schippers in en rond de sluis, en met de diverse technische ruimtes. Om de kwaliteit en spraakverstaanbaarheid van de omroep te waarborgen is een akoestisch ontwerp gemaakt. In dit ontwerp zijn de posities van de luidsprekers middels een computersimulatie in de omgeving bepaald.

De volgende renovatie in het GOBS-project is het opknappen van de Tollebekerbrug in Emmeloord. Verwachte opleveringsdatum 7 maart 2021.

Meer informatie over het GOBS-project via: https://www.croonwolterendros.nl/nl/projecten/groot-onderhoud-bruggen-en-sluizen-flevoland

Meer weten?

Neem contact op met onze experts.
Of het nu gaat om bruggen, tunnels, stations, theaters, winkelcentra of andere objecten, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

+31 (0)88 1428 000Stuur een e-mail

Leave a Reply

Close Menu