Home » Positieve bijdrage aan uitbreiding Indorama Ventures

Toekomstbestendige uitbreiding terrein- en procesbewakings-
systeem
.

Indorama Ventures is een internationaal opererend chemieconcern, actief in Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika. Het bedrijf is de grootste producent van Polyethyleentereftalaat (PET) voor verpakkingsdoeleinden. Deze recyclebare plastic kent talloze toepassingen, zoals de bekende frisdrank- en waterflessen. Het chemieconcern in het Rotterdamse Europoort-gebied is een International Ship & Port Facility (ISPS) gecertificeerde havenfaciliteit. Deze regelgeving brengt de nodige verplichtingen op het gebied van de beveiliging van havenfaciliteiten en schepen met zich mee.

De uitdaging
Hacousto Videotechniek is als vaste systeempartner enkele jaren geleden samen met Indorama Ventures gestart met het vertalen van het complexe videobeveiligingsvraagstuk naar een toekomstbestendig terrein- en procesbewakingssysteem. Deze vertaling bestond uit een uitgebreide (systeem)ontwerpfase, levering en succesvolle implementatie binnen de complexe IT-omgeving van Indorama. In 2017 is dit project afgerond en het systeem volledig operationeel opgeleverd.

Vanwege de productiegroei bij Indorama is Hacousto recent gecontracteerd om het systeem verder uit te breiden. De wens van Indorama was om – het procesdeel van de 100 meter lange Jetty (steiger waar schepen aan- en afmeren) ook nauwlettend op afstand te kunnen monitoren -. Hacousto is in het eerste kwartaal van 2019 gestart met de ontwerpfase, het nauwkeurig in beeld brengen van de Jetty en het projecteren van de camerabeelden op de verschillende bedienlocaties van Indorama Ventures.

De Jetty is een ATEX EX-zone gebied; het ontwerp van videoprocesbewaking moet daarmee voldoen aan strenge regelgeving. ATEX staat voor de Franse benaming ATmosphères EXplosibles en wordt als synoniem gebruikt als Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden.

Hacousto verwacht in het derde kwartaal van 2019 de uitbreiding volledig te kunnen implementeren en af te ronden in het bestaande terrein- en procesbewakingssysteem. Hacousto ziet dit vraagstuk en de vertaling naar de uitbreiding van het systeem als een positieve bijdrage in de productie-uitbreiding van Indorama Ventures.

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Of het nu gaat om een industriële werkomgeving, theater, koelruimte, luchthaven of een zeer stoffige ruimte, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

Rene Alblas

Key Account Manager

BEL MIJSTUUR EEN E-MAIL