Home » Flexibele werkplekken procesmonitoring RTU

Flexibele werkplekken procesmonitoring.

De tram in Utrecht kent een lange voorgeschiedenis. In een periode van ruim 125 jaar hebben achtereenvolgens de paardentram, de stoomtram en uiteindelijk ook de elektrische tram hun diensten bewezen. Regiotram Utrecht is verantwoordelijk voor al het tramvervoer in de regio Utrecht en zorgt voor het beheer, het onderhoud én de uitbreiding van het tramsysteem: de baan, alle haltevoorzieningen en het rijdend materieel.
Regiotram Utrecht is sinds 1 januari 2015 een uitvoeringsorganisatie binnen de provincie Utrecht, met als bijzondere opdracht om te werken aan een goed functionerend tramsysteem.

De vraagstelling

Regiotram Utrecht heeft een nieuwe kantoorlocatie betrokken en wilde daarmee ook de werkplekken van de operators updaten. Voorheen waren de werkplekken erg traditioneel opgezet en gericht een enkele operator. Dit wilde RTU anders, de werkplekken moesten voldoen aan de huidige tijd. Flexibel, eenvoudiger in gebruik en de operators moeten elkaars taken op elke willekeurige werkplek over kunnen nemen.

Complexiteit

Deze werkplekken monitoren het gehele proces van RTU: videobewaking, de aansturing van de wissels, het dynamisch reizigers informatiesysteem, de volledige besturing van het bus/ tram netwerk, de dienstregelingen, storingen, betalingen, intercom, etc. Kortom een kritisch proces voor de continuïteit van de organisatie. De vraagstelling betekende dat RTU een flexibele systeemconfiguratie in een netwerkstructuur wilde kunnen distribueren naar willekeurige remote werkplekken.

Risico

Het grootste risico werd hierbij gevormd door het netwerk en mogelijke systeem vertraging. Het gehele proces moest dus real time zonder vertragingen, haperingen of andere netwerkproblematieken kunnen worden gemonitord. Problematieken die voor een videospecialist als Hacousto Videotechniek dagelijks praktijk zijn.

Onze aanpak

Op basis van de beste prijs/ prestatie verhouding heeft Hacousto de opdracht gekregen. De uitdaging was het migreren van het systeem in een operationele werkende situatie onder tijdsdruk. Hierbij was het risico dat het gehele openbaar vervoer voor de regio plat kon komen te liggen. Onze oplossing is gebaseerd op een KVM configuratie (keyboard, video, mouse) welke op afstand configureerbaar is. De oplossing bestaat uit 9 KVM switches en het te monitoren proces wordt weergegeven op 2 grote videowalls en 20 video-monitoren.

De gepresenteerde bewezen projectaanpak, de transparantie, de persoonlijke aanpak en de hands-on mentaliteit zijn kenmerken van Hacousto die door RTU beoordeeld zijn met het cijfer 8,5. Een resultaat waar we erg trots op zijn.

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Of het nu gaat om een industriële werkomgeving, theater, koelruimte, luchthaven of een zeer stoffige ruimte, Hacousto Protec vindt altijd een geschikte oplossing.

Guido van Breen

Account Manager Videotechniek

BEL MIJSTUUR EEN E-MAIL