Toekomstbestendige uitbreiding terrein- en procesbewakingssysteem

Indorama Ventures is een internationaal opererend chemieconcern, actief in Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika. Het bedrijf is de grootste producent van Polyethyleentereftalaat (PET) voor verpakkingsdoeleinden. Deze recyclebare plastic kent talloze toepassingen, zoals de bekende frisdrank- en waterflessen. Het chemieconcern in het Rotterdamse Europoort-gebied is een ISPS-gecertificeerde havenfacilitei (international ship & port facility). Deze regelgeving brengt de nodige verplichtingen op het gebied van beveiliging van havens en schepen met zich mee.

De uitdaging
Hacousto Protec is als vaste systeempartner enkele jaren geleden samen met Indorama Ventures gestart met het vertalen van het complexe videobeveiligingsvraagstuk naar een toekomstbestendig terrein- en procesbewakingssysteem. Deze vertaling bestond uit een uitgebreide (systeem)ontwerpfase, levering en succesvolle implementatie binnen de complexe IT-omgeving van Indorama. In 2017 is dit project afgerond en het systeem volledig operationeel opgeleverd.

Vanwege de productiegroei bij Indorama is Hacousto Protec recent gecontracteerd om het systeem verder uit te breiden. De wens van Indorama was om het procesdeel van de 100 meter lange jetty (steiger waar schepen aan- en afmeren) ook nauwlettend op afstand te kunnen monitoren. In het eerste kwartaal van 2019 zijn wij gestart met de ontwerpfase, het nauwkeurig in beeld brengen van de jetty en het projecteren van de camerabeelden op de verschillende bedienlocaties van Indorama Ventures.

De jetty is tevens een ATEX-gebied; het ontwerp van videoprocesbewaking moet om die reden voldoen aan strenge regelgeving.

Voor Hacousto Protec was dit vraagstuk en de vertaling naar de uitbreiding van het terrein- en procesbewakingssysteem een positieve bijdrage in de productie-uitbreiding van Indorama Ventures.

Meer weten?

 

Of het nu gaat om een videomanagementsysteem voor bediening op afstand, complexe toegangscontrole of inbraakdetectie voor een gebouw of terrein, als gecertificeerde en merkonafhankelijke partner ondersteunen wij u bij de invulling van uw beveiligingsvraagstukken. Wilt u de beveiliging van uw pand, terrein of object naar een hoger niveau tillen? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

 

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail