Skip to main content
Zoeken

Managed service center (MSC)

Optimale ondersteuning en volledig in control

Het managed service center (MSC), voorheen security operations center (SOC), speelt een actieve rol in het verhogen van de beschikbaarheid en prestaties van ICT-netwerken en videomanagementsystemen. Door de voortdurende bewaking van alle componenten in de keten voorkomen wij verstoringen, vaak al voordat ze tot uitval leiden.

 

De stille kracht
Vanuit het MSC worden storingen, IT-beheer- en herstelwerkzaamheden op afstand gemanaged. Onze applicatiespecialisten beheren complexe systeemvraagstukken en bieden ondersteuning. Dit betekent preventief en correctief onderhoud op basis van afgesproken processen. Hierdoor zijn alle systemen continu operationeel, effectief inzetbaar en volgens de laatste IT-security-standaarden beveiligd. Goede security-monitoring geeft inzicht in uw systemen en de status van uw digitale veiligheid. Het gaat om het analyseren van gevoelige informatie en deze vervolgens omzetten in bruikbare rapportages en adviezen. Continu verbeteren is waar het om draait.

 

Naar maximale beschikbaarheid door een snelle responsetijd
Vanuit het MSC kan modulair de proces- en systeembewaking naar een maximaal niveau worden gebracht. Hacousto Protec onderscheidt de onderstaande modules, in te richten op basis van uw wensen. Door op voorhand serieus aan de slag gaan met de beschikbaarheid van systemen voorkomt u onnodige kosten. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Toewijzing van de taken en verantwoordelijkheden wordt vastgelegd in een service-level-agreement (SLA).

Aansluiting op MSC

24/7 een specialist als aanspreekpunt
Aansluiting op het managed service center middels een secure verbinding en 24/7 een specialist als aanspreekpunt. Het snel verhelpen van acute storingen, daar draait het om. Onze specialisten loggen direct in en lossen de storing op. Kan de storing niet op afstand verholpen worden? Dan schakelt het MSC een ervaren field engineer in.

Remote monitoring

Van reactief naar proactief
Hulp bij de bediening van systemen en appli-catiebeheer. Via een remote verbinding vindt automatische monitoring plaats en is onder-steuning bij dagelijkse taken en werkzaam-heden super gemakkelijk. Dit levert een directe bijdrage aan de uptime van systemen

Cybersecurity

Een veilig gevoel
Voorkom cyberaanvallen. Proactieve ICT-monitoring van de systemen kan ervoor zorgen dat een cyberaanval in een vroeg stadium wordt ontdekt. Door het monitoren kunnen onregelmatigheden in de infrastructuur vroegtijdig worden getraceerd, heb je realtime inzicht in de status en ben je beter in staat incidenten en cyberaanvallen te voorkomen.

Remote onderhoud

Maximale prestaties
Het is ook mogelijk om software-componenten op afstand up-to-date en goed werkend te houden. Door functionele testen, updates, back-ups en specifieke ondersteuning blijft de software maximaal presteren.

Whitepaper 

Download hier uw gratis whitepaper

In deze whitepaper vindt u antwoord op:

  • Hoe het managed service center (MSC) een actieve rol kan spelen in het verhogen van de beschikbaarheid en prestaties van digitale netwerken en videomanagementsystemen.
  • Hoe storingen, IT beheer- en herstelwerkzaamheden vanuit het MSC op afstand worden gemanaged.
  • Hoe goede securitymonitoring inzicht geeft in uw systemen en de status van uw digitale veiligheid.
  • Hoe u acute storingen snel kunt verhelpen middels een secure verbinding met het MSC en een 24/7 supportlijn.
  • Welke voordelen remote monitoring en een 24/7 supportlijn hebben in de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw bedrijfssystemen.

Meer weten?

 

Wilt u meer weten over het managed service center, neem dan contact op met één van onze specialisten.

+31 (0)88 1428 000Stuur ons een e-mail
Close Menu